banner425
02 Mayıs 2024 Perşembe

Derince Belediye Başkanı Gökçe: Belediye Tesislerinde Alkol Olmayacak

GELECEĞİN ÇOCUKLARI NASIL YETİSTİRİLMELİ KONULU KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Derince’de düzenlenen “Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli” konulu konferans düzenlendi. Konferansa katılım yoğun olurken katılımcılara bilgiler verildi.

23 Kasım 2016 Çarşamba 17:36
 GELECEĞİN ÇOCUKLARI NASIL YETİSTİRİLMELİ KONULU KONFERANSA YOĞUN İLGİ

 

Derince Yenikent İmam-ı Azam Camii Derneği ile Derince İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği 'inin Yenikent Grand Körfez Otel Düğün Salonu'nda düzenlediği konferansta Eğitimci yazar Sait Çamlıca “Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli” konulu konuşma yaptı.Cımbızlar Kur'an Kursu öğrencisi Hafız Muhammet Emin Gedikli ' nin Kur'an tilavetinden sonra Derince İmam hatip lisesi mezunları Derneği Başkanı Yılmaz Yaykın ile Yenikent Imam-ı Azam Camii Derneği Başkanı Ali Çimen açılış ve  selamlama konusmaları yaptılar ve  katılımcılara teşekkür ettiler. Programda Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Geleceğin çocukları nasıl yetiştirilmeli konulu konuşma yaptı .Eğitimin önemini örneklerle anlatan Sait Çamlıca, ilk emri "oku" olan bir dinin mensubu ve  "Beşikten mezara kadar ilim öğrenin" buyuran bir Peygamberin Ümmeti olan bizlerin yeterince okumadığımızı belirtti. Eğitimi sadece diploma almak olarak anlayan kimselerin kitap okumayacağını ve kitap okumadan hayatta başarılı olunamayacağını söyledi.

OKUMANIN ÖNEMİ

Kitap okumayan anne babanın çocuğunun da kitap okumayacağını ifade eden Çamlıca  “Çocuklar anne babalarının ayak İzlerini takip eder." dedi.  Anne babalara  okul derslerinde başarılı olmayan çocukların kabiliyetlerine göre sanat  ve  mesleğe  yönlendirilmesini tavsiye eden Sait Çamlıca  “Her Genç Bir Hazinedir " dedi. Geleceğin çocuklarını yetiştirirken okuldan önce ailede verilecek eğitiminin önemine vurgu yapan Çamlıca ,çocukların ders başarıları kadar  davranışlarının da önemli olduğunu söyledi.Kitap okumanın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Çamlıca, “Oku, Düşün, Aydınlan” sloganı ile eğitim sürecinde sadece öğrencilerin değil, eğitimcilerin ve anne ve babaların da  kendilerini sürekli yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Kitap okumayan kişilerin insan kalbine dokunamayacağını söyleyen Çamlıca, “Gençlerdeki enerjiyi harekete geçirme potansiyelinden mahrum olanlar gençlere bir şey veremezler.Onları anlamak için sürekli okumak lazım. Anne-baba kitap okumuyorsa çocuğunun kitap okumasını da beklemesin.. Hangi mesleği yaparsanız yapın, ne olursanız olun, eğitimli olun.” diye konuştu. Çamlıca, teknolojiye hâkim olmanın ona mahkûm olmamak olduğunu da belirterek çocuklara sabır ve merhametin öğretilmesi gerektiğini, çocukların anaokullarına değil okul gibi annelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Eğitimci-Yazar Çamlıca, anlatımı ile salondaki katılımcıların beğenisini kazandı.Konferans sonunda  Sait Çamlıca okurlarına kitaplarını imzaladı

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 02 Mayıs 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri