banner425
21 Mayıs 2024 Salı

Derince’de Bayram Şölen Havasında Kutlandı
banner406

Başkan, ‘’Nevruz, Milletimizin Ortak Değeridir’’

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı mesajla bütün vatandaşların Nevruz Bayramı’nı kutladı

20 Mart 2015 Cuma 13:21
Başkan, ‘’Nevruz, Milletimizin Ortak Değeridir’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı Nevruz Bayramı mesajında bütün vatandaşların bayramını kutladı ve Nevruz’un milletimizin bir ve bütün olduğunun en değerli sembollerinden birisi olduğunu dile getirdi.

 

Yaklaşık 5000 yıldır Orta Asya’da, Kafkasya’da, Mezopotamya’da, Anadolu’da ve Balkanlar’da kutlanan Nevruz Bayramı, bütün yurtta olduğu gibi Kocaeli’nde de coşkuyla kutlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yayınladığı bir mesajla bütün vatandaşlarımızın ve hemşehrilerinin Nevruz Bayramını kutladı. Mesajında kardeşlik ve barış projesinin Nevruz Bayramı ile daha bir anlam kazandığına dikkat çekti.

 

Karaosmanoğlu yayınladığı mesajda, “21 Mart Nevruz Bayramı, tarihimizde yaklaşık 5000 yıl öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahip olan bir bayram. Milletimizin yeniden tarih sahnesine çıkışının yıldönümü... Birleşmiş Milletler tarafından da 2009 yılında Dünya Manevi Kültür Mirası Listesi 'ne dâhil edilerek insanlığın ortak değeri olarak dünya çapında kutlanmaya başlanmıştır.

Nevruz, Anadolu’dan Doğu Türkistan’a, Yakutistan buzullarından Adriyatik kıyılarına, Fırat boylarına kadar hepimizin ortak şifresi, ortak parolasıdır.

 

Nevruz, toprağı, güneşi, bereketi, barışı, kardeşliği müjdeler. Her 21 Mart’ta tabiat yenilenir, tazelenir. Bu değişim, yeni kaybettiğimiz Rahmetli Yaşar Kemal romanlarına, Fuzuli’nin şiirlerine Cengiz Aytmatov’un öykülerine ilham vermiştir. Nevruz, aynı zamanda gece ile gündüzün eşitlendiği ve baharın gelişinin de müjdelendiği gündür. Bu nedenle yurdumuzda bin yıldır halkımız tarafından ‘Bahar Bayramı’ olarak da kutlanıyor. Uzun kış geceleri ile karların altına saklanmış çiçekler ve canlılar; soğuk havaların ardından 21 Mart’ta Nevruz çiçeklerinin açmasıyla birlikte yeniden canlanır, adeta hayat yeniden başlar…

 

Doğaya yeniden hayatın geldiği bu gündönümünde; insanlarımızın da açan çiçeklerle, uçuşan kelebeklerle coşarak, dünyanın dört bir yanında Nevruz’u kutlayan kardeşlerimizle birlikte, her daim mutlu olmasını diliyorum. Çünkü Nevruz Bayramı aynı zamanda, aziz milletimizin de birlik ve beraberliğinin; bir olduğunun, iri olduğunun ve diri olduğunun da sembolüdür. Bugün Kocaeli’nde içimizi ısıtan Nevruz ateşinin, Türkiye’yi ve bütün dünyayı ısıtması dileklerimle barış ve kardeşlik dolu günler diliyorum” dedi.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 21 Mayıs 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri