banner425
01 Mayıs 2024 Çarşamba

Derince Belediye Başkanı Gökçe: Belediye Tesislerinde Alkol Olmayacak

Engelliler Gününde Anlamlı Etkinlik

Derince Bekir Sıtkı Özer İlkokul 1-D Yıldızlar Sınıfı öğrencileri engelli insanlara karşı duyarlılık kazanmaları ve farkındalık sahibi olmalarına adına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde "Engellileri anlayabiliyor, empati yapabiliyorum" adı altında bir etkinlik düzenledi.

05 Aralık 2019 Perşembe 15:55
Engelliler Gününde Anlamlı Etkinlik
Derince Bekir Sıtkı Özer İlkokul 1-D Yıldızlar Sınıfı öğrencileri  engelli insanlara karşı duyarlılık kazanmaları ve farkındalık sahibi olmalarına adına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde "Engellileri anlayabiliyor, empati yapabiliyorum" adı altında bir etkinlik düzenledi.
Değerler eğitimi kapsamında yapılan etkinliklerde öğrencilerin engelli insanların bedensel zorluklarına rağmen sosyal hayatta göstermiş oldukları çabayı ve özveriyi anlamaları hedeflendi. Öğrenciler bu hedef doğrultusunda gözlerini bağlayarak okul bahçesinde yürüdüler, elleri bağlı olarak ağzıyla yazı yazmaya ve yemek yemeye çalıştılar.
"Öğrencilerimizin engelli insanların yaşamlarındaki zorlukları anlamaları ve onlara karşı daha duyarlı olmaları açısından böyle etkinliklerin düzenlenmesini çocuklarımız açısından oldukça önemli buluyorum." diyen sınıf öğretmeni Ferdi MİKAİLOĞLU, bu farkındalığa çocuk yaşlarda sahip olan insanların gelecekte yönetici ya da idareci olduklarında engellilerin hayatını rahatlatacak kararları daha kolay alacaklarını vurguladı.
 
    

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • berna 4 yıl önce yorumlandı

      harikasınız öğretmenim . iyi ki varsınız

    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 01 Mayıs 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri