banner427

banner425
19 Mart 2024 Salı

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Unutulmadı
banner406

Büyükakın’dan Kurtuluş Mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünü kutladı

27 Haziran 2019 Perşembe 13:51
Büyükakın’dan Kurtuluş Mesajı
 İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılı nedeniyle bir basın mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hemşehrilerini ve kahraman ordumuzu kutladı.

Başkan Büyükakın mesajında şunları ifade etti: “İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılını gurur ve onurla hep birlikte kutluyoruz. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 98 yıl önce Kocaeli’mizde yazılmıştı. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı, Yahya Kaptan’ı, Kara Fatma’yı, Servetiye Şehitlerimizi; bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ediyoruz…

Milletimizin bağımsızlık aşkı, bundan tam 98 yıl önce 28 Haziran 1921 tarihinde İzmit’imizde tezahür etmiştir. Milletimizin özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiştir. Kocaeli’miz işgalcilerden temizlenmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sürdürülen bu büyük mücadelede hemşehrilerimiz üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir.

Kahraman ecdadımızın bizlere emaneti olan bu vatan toprakları üzerinde; şehitlerimizin asil kanlarıyla sulamadığı bir karış dahi yoktur. Tarihimiz, bizim kahraman atalarımızın emanetlerine sıkı sıkıya bağlı olmamızı, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için her alanda hiç durmadan çalışmamız gerektiğini bize hatırlatmaktadır. Geçmişini bilmeyen milletler başka milletlerin kölesi olmaya mahkûmdurlar. Hiç şüphesiz ki yarınlara umutla bakarken, dünyaya öncü ve örnek bir Türkiye ve modern bir Kocaeli için çabalarken; geçmişimizden güç almaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.”

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri