banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Ücretsiz Spor Okulları daha fazla çocuğa ulaşacak

Türkiye’ye örnek olan Ücretsiz Spor Okulları projesi bu yıl artan branş sayısıyla 35 kurs merkezinde hizmet verecek

10 Ekim 2016 Pazartesi 10:41
Ücretsiz Spor Okulları  daha fazla çocuğa ulaşacak

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde dört yıl önce yola çıkan Ücretsiz Spor Okulları, yeni sezonda daha fazla çocuğa spor kültürü kazandırmayı hedefliyor. Bu eğitim döneminde 12 ilçede ve 35 kurs merkezinde hizmet verecek olan Ücretsiz Spor Okulları’nda, branş sayısı arttırıldı. Spor Okulları’nın bu yılki yol haritası ise önceki gün ilçe koordinatörlerinin katıldığı bir toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda, Ücretsiz Spor Okulları’nın bu yıl daha da artan bir başarı ile hedefine tam yol ilerlemesi üzerinde duruldu.

 

BİLGİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Spor Şube Müdürü Ziyahülhak Sarıgül, Spor Şube Müdürlüğü Spor Okulları Koordinatörü Murat Yavuz ile Ücretsiz Spor Okulları’nın koordinatörleri katıldı.

 

DÖRT YILDA 38 BİN ÇOCUĞA ULAŞTIK

Toplantının açılışında konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, dört yıl önce faaliyete geçen Ücretsiz Spor Okulları ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Ücretsiz Spor Okulları’nın Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde hayata geçtiğini kaydeden Bilgi, “Ücretsiz Spor Okulları, 6-12 yaş arasındaki tüm çocuklara ücretsiz spor hizmeti vermektedir. Geçen yıl 10 bin çocuk bu projeden yararlandı. Dört yıl içinde 38 bin çocuğumuza spor kültürü kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli proje bu yıl da aynı hedeflerle yoluna devam edecektir” dedi.

 

SPOR OKULLARI’NIN ÖNEMİ

Spor Okulları’nın misyonunun çocuklara spor kültürü kazandırmak ve sporu tabana yaymak olduğunu tekrarlayan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, “Spor yapan çocuğun asla kötü alışkanlığı olmaz. Sporun, çocuklar üzerinde tartışmasız büyük ve önemli yararları var. Bunu çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının yanı sıra derslerindeki başarılarının artmasında da görüyoruz. Bu nedenle Ücretsiz Spor Okullarının ne denli önemli bir proje olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu. Bilgi, konuşmasında Ücretsiz Spor Okulları’nın en önemli sac ayaklarından birini ilçe koordinatörlerinin oluşturduğunu kaydetti. Toplantıya katılan ilçe koordinatörlerine seslenen Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, ”Sizler ilçelerimizde faaliyet gösteren Spor Okulları’nın temsilcilersiniz, kendi ilçelerinizdeki okul, antrenör, veli ve öğrenci koordinasyonunu sağlıyorsunuz. İzlenimleriniz ve görüşleriniz bizim için son derece önemli. Çünkü her şey çocuklarımızın en iyi şekilde ve spor kültürü ile yetişmesi için” dedi.

 

BRANŞ SAYISI ARTTI

Bilgi toplantıda, Ücretsiz Spor Okulları’nın bu yıl 12 ilçede ve 35 kurs merkezinde gerçekleşeceğini söyledi. Bilgi, bu yıl branş sayısını arttırdıklarını da hatırlatarak, çocukların bu sezonda basketbol, voleybol, satranç, hentbol, badminton, güreş, yüzme, atletizm, masa tenisi ve cimnastik branşlarında ücretsiz spor eğitimi alacaklarını kaydetti.

 

SPOR OKULLARI BİR ŞANS

Öte yandan toplantıya katılan Ücretsiz Spor Okulları koordinatörleri de görüşlerini bildirdi. Ücretsiz Spor Okulları’nın Kocaelili çocuklar için bir şans olduğuna dikkat çeken ilçe koordinatörleri, bu yıl daha da artan bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri