banner427

29 Mart 2024 Cuma

İbrahim Şirin: Kazanan Derince’miz Olacak
banner406

TARİHİ PİŞMANİYE TATLISI YOK OLMASIN

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN’IN PİŞMANİYE ÜRETİCİLERİ VE ESNAFININ SORUNLARININ ARAŞTIRILMASI İLE İLGİLİ HAZIRLADIĞI ARAŞTIRMA ÖNERGESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

08 Şubat 2018 Perşembe 17:30
TARİHİ PİŞMANİYE TATLISI YOK OLMASIN
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’nin değerlerinden ve markalarından bir tanesi olan Pişmaniye üreticileri ve esnafının sorunlarının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisine Araştırma Önergesi vererek konuyu Meclis Gündemine taşıdı.
Tarhan, “ Osmanlı’dan günümüze gelen yüzlerce yıllık tatlımızın marka değerine sahip çıkmalıyız” dedi.
 
TARİHİ PİŞMANİYE TATLISI YOK OLMASIN
Tahsin Tarhan “Maalesef kentlerimiz tarihi değerlerine sahip çıkamıyor. Her geçen gün yüzlerce yıllık marka değeri olan ürünlerimiz çeşitli nedenlerle bir bir unutuluyor. Bunlardan bir tanesi de pişmaniye tatlımız. Ekonominin şartlarının zorlaştığı, ticaretin ve üretimin azaldığı bir ortamda pişmaniye üreticilerimiz ve esnafımız Kocaeli’nin markası olan pişmaniye için canla başla mücadele ediyor. Hepimizin bu mücadeleye ortak olması gerekmektedir.” Dedi.
 
KENTİMİZİN MARKASINA SAHİP ÇIKALIM
Tahsin Tarhan “Giresun fındığı, Malatya kayısısı, Bursa kestane şekeri gibi Kocaeli’mizin de pişmaniyesi var. Bu marka, bütün üreticisiyle, esnafıyla birçok problemi sektör olarak tek başına göğüslemek zorunda kalıyor. Hem ekonomik uygunluğu hem de lezzeti nedeniyle insanların tercih ettiği ve her geçen gün yeni çeşitleri çıkan pişmaniyemize sahip çıkmak zorundayız” dedi.
 
4 KITAYA İHRACAT YAPAN SEKTÖR KAN AĞLIYOR
Tarhan “Tarihi Osmanlı dönemine dayanan, ünü dünyaya yayılan pişmaniye tatlımız maalesef son zamanlarda üreticisi ve esnafı olarak kan ağlamaktadır. 4 kıtaya ihracatı yapılan, tüm yöresel şenlik ve şölenlerin vazgeçilmez tatlısı pişmaniye, gerçekleştirilen festivaller sonrasında uluslararası bir kimlik kazanmış olmasına rağmen üretici ve esnaf anlamında gerekli desteği görmemektedir. Bu durumu hep birlikte dur diyeceğiz” dedi.
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 29 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri