banner427

banner425
19 Mart 2024 Salı

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Unutulmadı
banner406

SORUNUN SEBEBi OLANLAR ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAMAZLAR!

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak 100 yılın küresel salgını olan Covid-19 korona virüsün ülkemizdeki ve dünyadaki olumsuzlukların getirdiği kriz ve kriz yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2020 Salı 15:26
SORUNUN SEBEBi OLANLAR ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAMAZLAR!
CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak 
100 yılın küresel salgını olan Covid-19 korona virüsün ülkemizdeki ve dünyadaki olumsuzlukların getirdiği kriz ve kriz yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
“-Dünyadaki bazı ülkeler covid-19 un getirdiği olumsuzlukları ile ilgili halkına, esnafına, kobilerine ve sanayicilerine dönük önlemler aldılar.Bununla ilgili ABD her vatandaşına 1000 dolar veriyor.
Ekonomiyi desteklemek için;
Almanya 600 milyar,
İngiltere 400 milyar,
AB Komisyonu 480 milyar dolar kaynak ayırmıştır. 
 
-Türkiye’de şuandaki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bugüne kadar ne yapmıştır ? 
Deprem fonundaki 66 milyar,
İşsizlik fonundaki 130 milyar,
Merkez bankasından alınan 55 milyar ihtiyaç Akçesinin nerelere harcandığı bilinmemektedir.
Bunun dışında 4 milyon Suriyeliler için 40 milyar dolar kaynak harcadığı söyleniyor.
Kaynaklar doğru zamanda doğru yere harcansaydı şuandaki Covid-19 korona virüs sebebiyle kapanan işletmeler ve bu işletmelerde çalışan şuanda işsiz kalan vatandaşlarımıza işsizlik fonundan ve diğer kaynaklardan ihtiyaç sağlanabilirdi.
 
-Sayıştay’ın denetimi dışındaki Devlet bankalarına iban numarası açılarak yardım kampanyası başlatılmıştır.Sayıştay denetimi dışında olduğu için bu yardım kampanyasının yerinde kullanılmayacağını geçmişte kullanılmadığını örnekleri ile biliyoruz ve düşünüyoruz.
 
-Şu anda covid-19 sebebi ile 65 yaş üstü olduğu için sokağa çıkamayan veya izinli dışarıya çıkabilen Derince’nin AKP li belediye başkanı Zeki Aygün 3 aylık maaşını bağışlayacağını ifade etmiş fakat hangi maaşını bağışlayacağını söylememiştir.
Millet vekilliği emekli maaşını mı ? 
Şirketlerden aldığı maaşlarını mı ? 
Yok sa belediye başkanlığından aldığı maaşı mı ? 
Sayın Başkan bizlerin ne bu kadar maaşı ne de bu kadar geliri var.Ülke sanırım konkordato ilan etti.Çözüm mekanizmasında olanların şikayet hakkı yoktur.
Sorunun sebebi olanlar,çözümün parçası olamazlar ! ” dedi...
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri