banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Kaplan:“Hemşireler tükenmişlik sendromu yaşıyor”

Kaplan:“Hemşireler tükenmişlik sendromu yaşıyor”

17 Mayıs 2014 Cumartesi 15:29
 Kaplan:“Hemşireler tükenmişlik sendromu yaşıyor”

 

CHP Kocaeli Milletvekili Doktor Mehmet Hilal Kaplan, sağlık sektörünün önemli yapı taşlarından biri olan hemşirelerin, ‘tükenmişlik sendromu’ yaşadığını söyledi.

Milletvekili Kaplan, yapılan araştırmalara göre ‘mesleğinizden memnun musunuz?’ sorusuna hemşirelerin yüzde 61’inin ‘hayır’ yanıtını verdiğini belirterek, “Hemşireler, ağır çalışma koşulları, tatminkar olmayan ücret, fazla nöbet, amir baskısı, toplumsal çevre baskısı, hasta yakınlarından gördükleri şiddet gibi nedenlerle mesleklerinden haz duymuyorlar. Yine yapılan araştırmalara göre hemşirelerin yüzde 87’si eşine ve çocuklarına yeterli vakit ayıramamaktan yakınıyorlar” şeklinde konuştu.

Ülkemizde hemşire sayısının yetersizliğine de dikkat çeken Milletvekili Kaplan, “Gelişmiş ülkelerde ve OECD’de 100 bin kişiye 500 hemşire düşerken, Türkiye’de ise bu rakamın yarısından daha az durumdadır, bu da hemşirelerin ağır çalışma koşullarına neden olmaktadır” dedi.

 

Gebze’de şartlar daha ağır

 

Milletvekili Kaplan, Dünya Hemşireler Haftası dolayısıyla Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile Darıca Farabi Hastanesi’nde görev yapan hemşireleri ziyaret etti. Gebze Fatih Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hemşire Güler Kökçe ile Darıca Farabi Devlet Hastanesi Baş Hemşiresi Şükran Fil’e çiçek vererek, hemşirelerin bu özel gününü kutlayan Kaplan, hemşirelerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.  Ülkemizde hemşirelerin çok zor şartlar altında çalıştıklarını kaydeden Milletvekili Kaplan, Gebze’deki personel yetersizliği nedeniyle daha ağır koşullarda çalıştıklarını dile getirdi. Hemşireler de, kendilerini ziyaret ederek bu özel günlerini kutlayan Milletvekili Kaplan’a teşekkür ettiler.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri