banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

KAMYOCU ESNAFININ SESİNİ YİNE MUHALET DUYDU

Trafikte kesilen cezalar, HGS uygulamalarındaki astronomik fiyatlar, belgelerde yaşanan sıkıntılar, akaryakıt fiyatları gibi birçok mağduriyet yaşayan Kamyoncu esnafının sesini yine muhalefet dile getirdi.

10 Ocak 2020 Cuma 14:14
KAMYOCU ESNAFININ SESİNİ YİNE MUHALET DUYDU
Trafikte kesilen cezalar, HGS uygulamalarındaki astronomik fiyatlar, belgelerde yaşanan sıkıntılar, akaryakıt fiyatları gibi birçok mağduriyet yaşayan Kamyoncu esnafının sesini yine muhalefet dile getirdi.
 
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kentimizde de protesto edip kontak bırakma noktasına geldiklerini belirten Kamyoncu esnafının sesini Mecliste bir dizi soru ile dile getirdi.
 
YILLARDIR KANGREN OLAN SORUNLARI VAR
 
Meclis genel kurulunda birçok kez konuşma yapan ve özellikle K belgelerine ilişkin Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu konuda Ulaştırma Bakanlığının ve iktidarın bir an önce gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini söyledi.
 
Akar, Kamyoncu esnafın yıllardır sesi olduğuna dikkat çekerek, bugüne kadar maalesef iktidar ve AKP Milletvekilleri bu esnafımıza sahip çıkmamış, yanlarında olmamıştır dedi. Akar, seçim döneminde verilen sözlerin unutulduğunun altını çizerek bugün Mecliste Kamyoncu esnafı ile ilgili neler yapılmış diye bakılırsa bu konuda en fazla Kanun Teklifi, Meclis konuşması yapan Milletvekilinin kendisi olacağını söyledi.
 
SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLIYORLAR
 
AKP iktidarının kamyoncu esnafını seçimlerden seçimlere hatırladığını belirten Akar, verilen sözlerin de çabuk unutulduğunu söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde kamyonları ile sokaklara çıkan esnafın bugün ekmeği için sokaklara çıkma ve kontak kapatma noktasına geldiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, birçok vergi ve ceza yükü ile karşı karşıya kalan Kamyoncu esnafının yapılacak olan düzenlemelerle bir nebze de olsa rahatlaması gerektiğini söyledi.
 
Kamyoncu esnafının sorunlarını Ulaştırma Bakanının cevaplaması istemi ile dile getiren Akar’ın soruları şöyle;
 
 
 Kamyoncu esnafımıza kullandıkları akaryakıt giderlerinde KDV ve ÖTV indirimi yapmayı düşünüyor musunuz?
 
Yine K belgeleri için Bakanlığınız bir düzenleme yapmayı düşünmekte midir? Bu konuda Bakanlığınıza intikal eden kaç şikayet bulunmaktadır? Bu şikayetlere ilişkin bugüne kadar neler yapılmıştır?
 
 
 Yurt içi taşımacılığında belgesi olmadığı halde taşımacılık yapanlar hakkında hangi işlemler yapılmaktadır? 2019 yılında yetkisiz belge ile taşımacılık yapan kaç olay tespit edilmiştir? Bu konuda yapılan denetimler yeterli midir?
 
 Trafik sigortasında nakliyeci esnafına Bakanlığınızca bir indirim yapılması gündeminizde var mıdır?
 
Karayolları kantarlarında tartım farklılıklarının olduğu Kamyoncu esnafından sık sık dile getirilmektedir. Bu konudaki uygulamalar nedir? Yapılan denetimler nelerdir?
 
 
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri