19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Hürriyet, usta öğreticilerin sorunlarını meclise taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, uzun süredir kadro alamayan usta öğreticilerin sorunlarını meclise taşıdı

22 Ağustos 2016 Pazartesi 16:14
 Hürriyet, usta öğreticilerin sorunlarını meclise taşıdı

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde usta öğretici olarak görev yapan eğitimcilerin kadro taleplerini mecliste dile getirdi. Milletvekili Hürriyet ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a da usta öğreticilere kadroların ne zaman verileceğini sordu.

 

HAKLARINI ÇOKTAN HAK ETTİLER

 

Mecliste usta öğreticilerin sorunlarını dile getiren Milletvekili Hürriyet, “Türkiye'nin her ilinde, her köyünde görev yapan, Millî Eğitim Bakanlığının memur olarak görmediği, Çalışma Bakanlığının işçi olarak görmediği giyim, bilgisayar, el sanatları, makine nakışları, halk oyunları gibi branşlarda uygulamalı meslek eğitimi veren kadrosuz usta öğreticiler kadro beklemeye devam ediyorlar. Sayıları 22 bini bulan ve hiçbir iş güvencesi, kıdem tazminatı gibi hakları olmayan usta öğreticiler kadrolular gibi özlük haklarını çoktan hak etmiş durumdalar. Usta öğretici olarak kadrosuz görev yapan binlerce eğitimci; iş güvenceleri, kıdem tazminatı hakları, sosyal güvenceleri yok ve çok düşük ücretlerle çalıştırılıyor” dedi.

 

DİYANET’E VAR DA MEB’E NEDEN YOK?

 

Hükümetin istediği kurumdaki usta öğreticilere kadro verdiğini de dile getiren Milletvekili Hürriyet, “ Örneğin, Diyanet İşlerindeki 20 bin usta öğreticiye tek bir KHK'yla kadro vermişken aynı statüdeki emsal olan ve çoğu üniversite mezun olan usta öğreticileri görmezden geliniyor. Kurs yerlerini, kira, elektrik, su giderlerini kendisi ödeyerek kurs açan bu usta öğreticilere kadro verilmeyişinin sebebini merak ediyorum” açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a da yazılı soru önergesi sunan Hürriyet, “Yıllardır mağdur edilen kadrosuz usta öğreticilere hakları olan kadrolar ne zaman verilecektir? Şayet ülke ekonomisi MEB’e bağlı çalışan usta öğreticilere kadro vermeye müsait değilse, Diyanet’te usta öğreticilere nasıl kadro verilmiştir?” sorularının yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri