banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

“ENFLASYON ÜLKEYİ 20 YIL GERİYE GÖTÜRÜR”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, enflasyon konusunda hükümete uyarılarına bir yenisini daha ekledi, çift haneli rakamların Türkiye’yi 20 yıl geriye götürebileceğini söyledi.

26 Ocak 2016 Salı 16:31
 “ENFLASYON ÜLKEYİ 20 YIL GERİYE GÖTÜRÜR”

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın açıkladığı, yılın ilk enflasyon raporunu değerlendiren Tahsin Tarhan, “Merkez Bankası Başkanı’nın ‘Tek Faize geçemeyiz’ sözleri de Hükümeti harekete geçiremeyecekse ne geçirecek?” diye sordu.

 “KÖTÜ GİDİŞAT RESMEN DİLE GETİRİLDİ”

 Erdem Başçı’nın, “Ocak ayı enflasyonu artacak. İlk çeyrekte çift haneye çıkmaması için gayret göstereceğiz. Enflasyonu yılsonunda yüzde 7,5'e yaklaştırmak için elimizdeki tüm araçları kullanacağız” sözlerini hatırlatan Tahsin Tarhan, gıda enflasyon beklentisinin artışının vatandaşın sofrasındaki yangın için en doğru rakam olduğunu kaydetti. Tarhan, “Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamaları tüm iyi niyet rakamlarına rağmen kötü gidişin bir işaretidir. Daha önce enflasyon konusunda hükümete uyarılarda bulunmuştuk. Mutfaktaki yangını söndürün. Vatandaş zor durumda demiştik. Görünüyor ki devletin resmi görevlisi de bizim söylediğimiz noktaya geldi. Hele ki ‘Tek faize geçemeyiz’ itirafı gelecek için umutlu olmamızın önüne geçiyor” dedi.

“20 YIL GERİYE GİDERİZ”

 

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, kendisinin bir Sanayici olarak piyasalardan haberdar olduğunu hatırlattı, ekonomideki durgunluğun asıl rakamlarının bahar aylarında ortaya çıkacağını ifade etti.. Enflasyonun, yılbaşında aldığı zammın keyfini süremeden zamlarla karşı karşıya kalan vatandaşın sofrasından ekmeğini alma anlamına geldiğinin altını çizen Tarhan, “Enflasyonda çift haneli rakamlar gelecek kötü günlerin işareti olacak. Asgari ücret zammı ekmeğe, meyve sebzeye, tüketim mallarının tamamına yapılan zamlarla tamamen erimiştir. Enflasyon artışıyla birlikte hem vatandaşlar, hem de piyasada üretimi artırarak istihdam sağlamak isteyen işverenler geçtiğimiz yılı mumla arayacak. Hükümetin ekonomi politikalarından kim memnun diye etrafınıza baktığınızda rant ekonomisinden beslenen çevrelerden başka kimseyi göremezsiniz. Hükümet rantçıları değil vatandaşını ve üreten işadamlarını düşünüyorsa Ekonomide baştan ayağa değişikliğe gitmeli. Yoksa çift haneli rakamlara ulaşacak enflasyonla 20 yıl öncesini mumla arar hale geliriz” diye konuştu.. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri