banner427

banner425
28 Mart 2024 Perşembe

Derince’de Sağlık Yatırımları Konuşuldu
banner406

Derince’yi Yarınlara Birlikte Hazırlayacağız

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Askeri Hastane, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı ve İsmetpaşa Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu.

26 Mayıs 2019 Pazar 15:04
Derince’yi Yarınlara Birlikte Hazırlayacağız
 Derince’yi hep birlikte yarınlara hazırlayacaklarını belirten Başkan Aygün, gönül belediyeciliğini hizmet belediyeciliği ile pekiştireceklerini ifade etti
Millet Bahçesi Alanında İncelemeler
Her gün vatandaşlarla bir araya gelerek onların talep ve önerilerini dinleyen, ilçede hayata geçireceği projeler hakkında bilgiler aktaran Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bu kez proje alanlarında incelemelerde bulundu. Beraberinde Derince Belediyesi Meclis Üyeleri Hamza Macit, Nurhan Baytak ve Mustafa Morgül ile birlikte proje alanlarını gezen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilk olarak yıkılan İsmetpaşa Stadı’nın bulunduğu alana gitti. Buradaki alanın Millet Bahçesi olarak Derince ve Kocaeli’ye hizmet vereceğini belirten Başkan Aygün, “İsmetpaşa Stadyumu’ndan boşalan 120 bin metrekarelik bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iş birliği içerisinde Millet Bahçesi konseptine uygun olarak düzenlenecek. Türkiye genelinde kentlerimiz nefes alsın diye ortaya konulan projelerden biri olan Millet Bahçesi’nin içerisinde farklı yaş gurupları için yaşam alanları ve ihtiyaç olan diğer donatılar yer alacak” dedi. 

Birbirinden Önemli Projeler 
Başkan Aygün ve beraberindekiler Millet Bahçesi’nin ardından geçmişte Askeri Hastane olarak hizmet veren 140 dönümlük arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Bölgenin Derince için önemine vurgu yapan Başkan Aygün, “Bu arazinin 40 bin metrekarelik kısmına Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi yapılacak. Sağlık Bakanlığı'na tahsisi gerçekleştiren arazi ile Yanık Merkezi yeni binasına kavuşacak. Bu projelerle bölge adeta bir sağlık kampüsüne dönüşecek” dedi. Başkan Aygün ayrıca, kalan alanın kamu hizmet binaları ile yapılacak çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları sonucu yeni bir Kent Meydanı olarak ilçeye kazandırılacağını ifade etti. Başkan Aygün, Dumlupınar Mahallesi’nde yapımı devam eden spor ve rekreasyon alanında da incelemelerde bulundu. Vatandaşların nefes alacağı alanların önemine vurgu yapan Başkan Aygün, Dumlupınar Spor ve Rekreasyan Alanı içerisinde spor sahaları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kafeterya, oyun alanları, mescit ve tuvaletlerin yer alacağını belirtti. Başkan Aygün, ayrıca Harikalar Sahili’nde yer alan Gösteri Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri