banner425
19 Nisan 2024 Cuma

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

Değer’den Engelliler Haftası açıklaması

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile bir açıklama yaptı ve açıklamasında “engelleri kaldırmanın çabasını veriyoruz” dedi

12 Mayıs 2016 Perşembe 15:26
 Değer’den Engelliler Haftası açıklaması

 

 

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile bir açıklama yaptı . Değer’in açıklaması şu şekilde: “Ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler haftası olarak kabul edilmekte ve çeşitli etkinliklerle engellilerin beklenti ve sorunları dile getirilip kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Türkiye nüfusunun % 10-12 gibi önemli bir çoğunluğunu oluşturan engelli yurttaşlarımızın insanca yaşama haklarını ve temel özgürlüklerinin elde edilmesi ile topluma ayrımsız ve eksiksiz katılımlarını önemsiyoruz. Bu sebeple Engelliler haftasının Türkiye’nin bu köklü sorununa ışık tutmasına ve engeli olan insanları hayata bağlayan yolların açılmasına, sosyal hayattan uzaklaştıran ve ayrıştıran uygulamalar yerine yurttaşlarımızın günlük hayatın olağan akışına kolaylıkla karışabilecekleri politikalar geliştirilmesine ön ayak olmasını temenni ediyoruz.

ENGELLERİ KALDIRMANIN ÇABASINI VERİYORUZ

Engelli yurttaşlarımızı politik bir vaat kapısı olarak gören, yaptığı hizmetlerle insanlarımızın mağduriyetini belirginleştiren ve ayrı bir sınıfsal kimlik yaratan teşhirci düşüncenin karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Bunun yerine insan onuruna yaraşır, bireyi önemseyen, bir arada, ötekileştirmeden yaşamayı ön gören, eşit koşullarda devlet imkanlarından yararlanmayı taahhüt eden yaklaşımımızla özgür bir yaşamın önündeki bütün engelleri herkes için kaldırmanın çabasını veriyoruz.  Tüm engelli yurttaşlarımızın ve onlar için hak mücadelesi yürüten tüm engelli örgütlerinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Engelli yurttaşlarımızı hayata sımsıkı bağlayan bütün yolları açacağız. Bu uğurdaki mücadelemiz sürecek. Her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de toplumun her kesimi ile özellikle daha fazla mağdur olanlarla daha çokdayanışma duygusu içinde olacağız.”

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri