18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gökçe’den Kaymakam Demirelli’ye Ziyaret

CHP’li Kaplan da Dostluk Grubu üyesi

CHP’li Kaplan da Dostluk Grubu üyesi

23 Aralık 2014 Salı 15:12
 CHP’li Kaplan da Dostluk Grubu üyesi

 

TBMM Türkiye- Kore Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi İstihbarat Komitesi’ni ağırladı.

Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Kim Gwang Lim ve başkanlığı'ndaki heyet ile, Dostluk Grubu Başkanı Ünal Kaçır ile Dostluk Grubu Üyesi Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan görüştü.

 

Dostluk Grubu Başkanı Ünal Kacır, Türkiye ile Kore arasında uzun yıllara dayanan dostluk ilişkisi bulunduğunu belirterek, ilişkilerin son yıllarda ekonomik ve ticari alanlarda arttığını belirtti. İki ülke arasındaki ticari hacmin 6 milyar 350 milyon dolara ulaştığına vurgu yapan Kacır, Türkiye'nin bu ticari ilişki hacmi içerisinde yüzde doksan ithalat, yüzde on ihracat yaptığını belirtti ve iki ülke arasındaki ticari dengesizliğe dikkat çekti. 
İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini, Parlamentolar arasında da artırmak arzusunda olduklarını ifade eden Kacır, iki ülke yöneticilerinin karşılıklı birbirlerini ziyaret etmeleri, karşılıklı görüşmelerin arttırılması ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi açısından olumlu etki yapacağını belirtti. 

Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Kim Gwang Lim ise gerçekleştirdiği kısa konuşmada TBMM Türkiye- Kore Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ünal Kacır'a TBMM'nin yoğun gündeminde kendilerine vakit ayırdığı için teşekkür etti. Kore halkının Türk halkını kardeşi ve dostu gibi gördüğünü de belirten Kim Gwang Lim, Kore'den Türkiye'ye geçen sene içerisinde 250.000 turistin ziyaret gerçekleştirdiğini, Kore halkının en çok ziyaret ettiği üç ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 18 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri