banner427

banner425
28 Mart 2024 Perşembe

Derince’de Sağlık Yatırımları Konuşuldu
banner406

CHP’DEN KRİZ SEFERBERLİĞİ

Derin bir ekonomik kriz yaşayan Türkiye'de, ekonomik ve siyasal krizden çıkış arayan CHP, önceki ay başlattığı çözüm yollarını içeren çalışmayı sürdürüyor. Türkiye'nin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini değerlendiren parti yönetimi bu konuda hazırladığı çalışma programı kapsamında 81 ilde, sivil toplum, meslek, işçi-işveren örgütleri ile toplantılar yapmaya devam ediyor.

12 Eylül 2018 Çarşamba 16:35
CHP’DEN KRİZ SEFERBERLİĞİ
Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dün de Artvin ilinde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
HER GEÇEN GÜN KRİZİN ETKİLERİ ARTIYOR
CHP Artvin il yönetimi ile birlikte, Esnaf odası, Muhasebeciler odası, Disk sendikası şubesi, Eğitim Sen, Minibüsçüler kopeeratifi ve Ziraat odasını ziyaret den Akar, yaşanan krizin tüm sektörleri etkisi altına aldığını belirterek krizin etkilerini yerinde tespit etmek, direkt ilgilileri dinlemek ve CHP’nin önerilerini anlatmak üzere 81 il’de çalışma yürüttüklerini söyledi.
Disk sendikası şubesinde son aylarda baskısını artıran krize değinen Akar’ Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepimiz net bir şekilde görüyoruz. Türkiye ekonomisi gerçekten çok kırılgan bir durumda. Kontrol ve denetimden çıkmış keyfiyete dayalı ve bizim başından beri itiraz ettiğimiz denetimsiz ve hızla dikta rejimine doğru giden Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin ülkemize 81 milyon yurttaşımızın geleceğine yönelik verdiği tahribatı görüyoruz ‘ dedi.
TÜRK LİRASI YÜZDE 43 DEĞER KAYBETTİ
Yaşanan krizin sadece ABD ile gerilen iplere ve dış güçlere bağlanmasının yanlış olduğunun altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi;’ Ocak ayından beri böyle büyük bir dalganın geleceğini zaten görüyorlardı. Kırılgan bir ekonomiyle devam ediyoruz. Dış şoklara karşı çok etkilenen bir ekonomik yapımız var. Evet bir rahip krizi çıktı. Bu krizin çıkmasıyla birlikte bizim TL birimimiz yüzde 30 değer kaybetti. Ancak Ocak ayından bugüne yüzde 43 Liramız değer kaybetti,  Faiz yüzde 11 oranında artış gösterdi bugüne kadar, faiz oranı kontrolsüz artıyor, TL kontrolsüz bir şekilde düşüyor, dolar kontrolsüz bir şekilde artıyor ama işsizlik oranı da bir o kadar katlanıyor. Bugün Türkiye'de 6 milyon işsizimiz var. Bunların yüzde 30'u genç işsiz, 10,6'ya tekabül ediyor bu oran ve günden güne katlanıyor. Bugün üretici enflasyon oranı yüzde 32, tüketici enflasyon oranı 17,9. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dış söylemlere karşı iktidarla aynı fikirdeyiz, yaptırımların uygun olmadığını söylüyoruz fakat; ekonominin bunlardan dolayı bu hale gelmediğini de söylüyoruz. Bunun için CHP olarak acil çözüm önerileri ürettik ve tüm kesimlerle bir araya gelerek bu çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz.’ dedi.
 
 
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri