banner425
19 Nisan 2024 Cuma

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

CHP DERİNCE’NİN ADALET ŞENLİĞİ BÜYÜLEDİ

CHP Derince İlçe Örgütü’nün öncülüğünde Hayır Bileşenlerinin düzenlediği Adalet, Demokrasi ve Laiklik Şenliği’nde sahne alan Grup Prometheus ve Grup Abdal hayranlarına eşsiz bir gece yaşattı.

24 Eylül 2017 Pazar 14:14
 CHP DERİNCE’NİN ADALET ŞENLİĞİ BÜYÜLEDİ

CHP Derince İlçe Örgütü’nün öncülüğünde Hayır Bileşenleri; Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Adalet, Demokrasi ve Laiklik Şenliği düzenledi. Adalet Şenliğinde sahne alan Grup Prometheus ve Grup Abdal seslendirdiği türküler ile katılımcılara unutulmaz bir türkü şöleni yaşattı. Şenliğe katılması beklenen Gökhan Birben ise yoğun programından Adalet Şenliği’ne dolayı katılamadı.

SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU

60 Evler Harikalar Sahili Amfi Tiyatro Sahnesi’nde yapılması planlanan Adalet Şenliği hava şartlarından dolayı geçtiğimiz Cuma akşamı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Salonu tıka basa dolduran vatandaşlar yer bulmakta zorlandı.

Şenliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, İl ve İlçe yöneticileri, KESK’e bağlı sendika temsilcileri, Halkevleri, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

DEĞER “HAK ARAYANLARDAN KORKSUNLAR”

Şenlikte öncelikle genç grup Grup Prometheus sahne alarak seslendirdiği birbirinden eşsiz türküerle kulakların pasını sildi. Konuklarında türkülere eşlik etmesiyle salonda türkü ziyafeti yaşandı. Grup Prometheus’un ardından şenlikte ilk olarak konuşma CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer yaptı. Değer, “Bu güzel etkinlikte emeği geçen düzenleme kurulumuza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Derince düzenleme kurulu olarak Hayır diyen Hayırda bileşenler bugün burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bizden korksunlar. Demokrasi, laiklik, özgürlük diyenlerden adalet diyenlerden korksunlar. Her alanda her yerde herkes için adalet diyenlerden korksunlar. Hak sahibi olan herkesin yanında olacağımız için bizden korksunlar. Alanlarda sokaklarda daha çok olmalıyız. Tüm katılımcılara dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Adalet nerde biz ordayız, demokrasi barış nerede biz ordayız” şeklinde konuştu.

 AYDOĞAN “CİHATIN DEĞİL BİLİMİN MÜFREDATI”

Ardından Eğitim Sen Genel Başkanı Feraye Aytekin Aydoğan , “Laiklik özgürlük, eşitliktir diye sokaklarda haykıranlar merhaba. Çocuklarına, okullarına geleceklerine sahip çıkanlar merhaba. Cihatın değil, bilimin müfredatına çığlık katanlar merhaba. Biz o kadar iyi dostuz ki kelimesiz ve yazısız anlaşırız. Bizler eğitimciler olarak çocuklarımıza onurlu bir mücadele verdik. Bizleri ihraç ederek, sürgün ederek istediklerini hayata geçiriyorlar. Bizler mutsuz insanların mutlu öğretmenleri olmayı reddediyoruz. Cihatın değil, bilimin müfredatına sahip çıkacağız. Cemaatlere karşı öğrencilerimize sahip çıkacağız. Çocuklarımız en kıymetlilerimiz sessiz çığlıklarla bizlere bakıyorlar. Çocuk yaşta bedenleri kapatılıyor, evlendiriliyorlar. Çocuklarımız tacize uğruyor. Biz çocuklarımızın sessiz çığlıklarını unutmayacağız” dedi.

AYDOĞAN “ LAİKLİĞİ KAZANMA MÜCADELESİNİ BİRLİKTE YAZACAĞIZ”

Sık sık yaşanan müfredat değişikliğine de değinen Aydoğan, ‘’Neyin müfredatını çocuklarımızın üstünde deniyorsunuz? Artık yeter. Çocuklarımızın hayatı AKP’nin yapboz tahtası değildir. Okullarımıza sahip çıkalım. Mesele memleket meselesidir. Okul aile birliklerinde örgütlenelim. Bizler bu topraklarda büyük acılar yaşadık. Eşit, özgür demokratik bir Türkiye kurmaya çağırıyoruz. Tekrar laikliği kazanma mücadelesini hep birlikte yazacağız. Okullarımızı ve geleceğe sahip çıkma tarihini hep birlikte yazacağız. Biz hiçbir zaman karanlığa teslim olmadık, olmayacağız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sözlerine yer verdi.

ERSOY “GERİCİ VE BASKICI SİSTEME ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Aydoğan’dan sonra kürsüye çıkan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ise, “Bugün burada laiklik ve demokrasi için bir aradayız. Yan yana gelmezsek tek adam diktatörlüğünü yenemeyiz. Biz nasıl ‘Hayır’ımıza sahip çıktıysak demokrasiye de sahip çıkacağız. Biz eşitlik, özgürlük, demokrasi istiyoruz.  Biz gerici ve baskıcı sisteme asla boyun eğmeyeceğiz. Ancak birlikte mücadele edersek bu sistemi yıkabiliriz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için mücadele edeceğiz. Hiçbir hazırlıkları olmadan tek bir adamın tek lafıyla TEOG’u kaldırdılar. Biz dindar ve kindar nesiller değil, düşünen, sorgulayan nesillere ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Özellikle biz kadınlar bir adım değil on adım öne çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

 KARABIYIK “MUTLU ÖĞRENCİ, VELİ OLDUĞUNU SANAMIYORUM”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise, “Keşke bugün Hayır bileşenleri değil Evet verenler de dinleyebilseydi. Bir ülkeyi başarısızlığı sürüklüyorsanız eğitim sistemiyle oynamanız yeterli ya da ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine getirmek istiyorsanız ise ilk olarak eğitimi düzeltmeniz gerekiyor. Mutlu öğrenci, veli olduğunu sanmıyorum. Eğitimde de adalet lazım. Ülkemizde eğitimde fırsat eşitsizliğinden etkilenen çok sayıda öğrenci var. Bu gelir eşitsizliğinden ve okulların nitelik ve nicelik farklarından kaynaklanıyor. Anayasaya göre eğitim herkesin hakkıdır” dedi.

Konuşmaların ardından büyük hayran kitlesine sahip Grup Abdal seslendirdikleri birbirinden eşsiz türkülerle hayranlarının kulaklarının pasını sildi.EVİN BOZKURT

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri