banner427

banner425
19 Mart 2024 Salı

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Unutulmadı
banner406

Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır 19 Mayıs

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

19 Mayıs 2020 Salı 17:01
Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır 19 Mayıs
Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. yıldönümünün kutlandığını belirten Katırcıoğlu mesajında şunları kaydetti:
19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır.
Gazi’nin önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir.
Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır.
Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz.
Covid-19 Salgını sonrası sadece küresel, siyasi ve ekonomik ilişkiler değil, zihinler de yeniden yapılanma sürecine girecektir. Bu sürecin ülkemizde de yansımaları olması kaçınılmazdır. Kendimizi dünyadaki ve ülkemizdeki bu yeni döneme süratle hazırlamalı, milletimizin karşısına donanımlı bir şekilde çıkmalıyız. Her alanda hazırlıklarımızı yaparak belki birkaç ay, belki birkaç yıl sonra başlayacak bu tartışma ve dönüşüm sürecini en iyi şekilde karşılamalıyız.
Türkiye’miz, iradesi sağlam, iddiası güçlü ve bunun için fedakârca gayret eden, toplumsal ahlakı kuşanarak mücadele eden, şuurlu ve davasına adanmış gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve daha ileriye gidecektir.
Milli, manevi, ahlaki sorumluluklarının bilincinde, geçmişten dersler çıkaran, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında olan, ferasetli ve basiretli gençliğe büyük önem veriyoruz. Çünkü gençler, bizim umudumuzdur. Ülkemizin geleceğini gençlerimiz belirleyecektir. Gençlerimizin, ecdadımızın emaneti olan bu ülkeyi, daha müreffeh yarınlara taşıyacağına inancımız tamdır.
Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkesi ve milleti için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum.
Gençlerimizi ve Aziz Milletimizi en kalbi duygularla selamlıyorum. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri