banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

AKAR; BU MAĞDURİYETE SON VERİN

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar daha önce yerinde incelemeler bulunduğu banliyö hattını Meclis gündemine getirerek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi.

24 Haziran 2016 Cuma 14:33
 AKAR; BU MAĞDURİYETE SON VERİN

 

                                           

GÜNDE 30 BİN YOLCUDAN AYDA 19 BİN YOLCUYA

 

Akar önergesinde 2012 yılında YHT çalışmaları nedeni ile kapanan Haydarpaşa- Adapazarı seferlerinin şu anki durumuna dikkat çekerek bu hattın eskisi gibi hizmet vermesi gerektiğini söyledi. 2012 yılında 36 ay kapanan hattın daha önceden 22 durak ve 24 sefer olarak vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Akar, bir yıl önce tekrar seferlere başlayan bölgesel hatta durak sayısının 4’e ve sefer sayısının da 8’e düşmesinin yolcu sayısını da etkilediğini belirtti.

 

Akar daha çok öğrenci, işçi ve memurların bu hattı kullandığının altını çizerek günde 30 bin yolcu bu hizmetten yararlanırken şu anda ayda 19 bin yolcu bu hattı kullanıyor ve maalesef bu durumdan vatandaşlarımız mağdur oluyor dedi.

 

VATANDAŞA İŞKENCE OLDU

 

Adapazarı Haydarpaşa seferlerinin işkenceye döndüğünü söyleyen Akar, ‘Eskiden vatandaşlarımız Adapazarından binip Haydarpaşaya direk gidebiliyordu ancak şu an Adapazarından Arifiyeye ordan aktarma ile Pendik’e sonra dolmuşla Haydarpaşaya gidiyor.’ dedi.

 

      Hattın eskiden olduğu gibi işletmeye alınması gerektiğini belirten Akar’ın soruları şöyle;

 

 

Özellikle öğrencilerimiz, memurlarımız ve işçilerimiz için büyük kolaylık olan Adapazarı Haydarpaşa hattında sefer ve durak sayıları neden düşürülmüş ve vatandaşlarımız mağdur edilmiştir?

 

Hattın 2012 yılı öncesinde olduğu gibi durak ve sefer sayılarında artış düşünülmekte midir? Ne zaman bu konuda gerekli adımlar atılarak durak ve sefer sayılarında değişiklik gündeme gelecektir?

 

Gebze- Haydarpaşa banliyö hattını ne zaman işletmeye almayı planlıyorsunuz? Bu konuyla ilgili yatırım planınız nedir?

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri