banner427

banner425
19 Mart 2024 Salı

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Unutulmadı
banner406

VALİ AKSOY SAĞLIKÇILARIN TIP BAYRAMINI KUTLADI

Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Tabipler Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programı Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

15 Mart 2019 Cuma 09:04
VALİ AKSOY SAĞLIKÇILARIN TIP BAYRAMINI KUTLADI
 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,  İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Rektör Yardımcıları, Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Dr. Zeki Hamşioğlu, Gebze V(Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Tıp Fakültesi öğrencilerinden Aybike Taşdelen, Tabipler Odası Başkanı Dr. Zeki Hamşioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sadettin Hülagü’nün konuşmalarından sonra Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “14 Mart Tıp Bayramında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 14 Mart ülkemiz ve sağlık çalışanları  adına önemli günlerden birisidir. Bu önemli günde sağlık sektörünün sorunlarının da tartışıldığı, daha iyi bir noktaya nasıl gelineceğinin konuşulduğu bir platformda bugün yine birlikteyiz.

 

ULUSLARARASI STANDARTLARDA SAĞLIK HİZMETLERİ VEREN ÜLKELER ARASINA GİRDİK.

 

Sağlıkta hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edilemez ve hiçbir gerekçeyle de izah edilemez.  Bu konuda gereken tedbirleri almak adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bildiğiniz üzere her hastanemizde polisimiz var. Bu polislerimize ilave olarak bazı hastanelerimize jandarma personeli de vermek suretiyle buraları güçlendirdik. Burada esas sorun eğitim sorunudur. Ne kadar tedbir alırsanız alın, ne kadar ceza öngörürseniz öngörün bir sağlık çalışanına saldırının, şiddetin hiçbir şekilde izah edilemeyeceği konusunun toplumca benimsenmesi gerekmektedir. Türkiye sağlık sektöründe son yıllarda önemli değişim ve dönüşüm yaşadı. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminde çok önemli mesafeler alındı. Hastanelerimizin fiziki şartları ve teknik donanımları oldukça iyileşti. Bu konuda uluslararası standartlarda sağlık hizmetleri veren ülkeler arasına girdik. Bugün dünyanın bir çok bölgesinde ülkemize, hatta ilimize sağlık hizmeti almak için gelen yabancı insanların olduğunu biliyoruz. Geçmiş tarihlerde Türkiye’den bir çok insanımız ülkemizde hastanelerin yetersiz olması veya o alanda yeterli uzmanın bulunmaması nedeniyle farklı ülkelere tedavi için gidiyordu. Artık Türkiye hasta gönderenden çok hasta alan bir ülke konumuna geldi. Bu konumda olmasına katkı sağlayan en önemli unsur değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızdır.

 

ÜNİVERSİTE HASTANEMİZ BÖLGEMİZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ.

 

Kocaeli’de 1822 uzman hekim, 850 pratisyen hekim, 461 asistanla birlikte toplam 3133 sağlık çalışanı görevlerini sürdürmektedir. İlimizde 660 diş hekimimiz görev yapıyor. 20.289 hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanımız bulunmaktadır. Üniversite hastanemiz bölgemiz için oldukça önemli. Bununla birlikte Sağlık Bakanlığına bağlı 2 hastanemizde eğitim ve araştırma hastanesi statüsünde, 8 genel hastane ve 17 tanede özel hastanemiz bulunmaktadır. Kocaeli’de hekim başına düşen kişi sayısı ise 624’dür. 499 kişiye bir hemşire düşüyor. Yatak başına düşen kişi sayısı da 434’dür. Nitelikli yataklar oldukça önemli. Bu anlamda baktığımızda Kocaeli’de toplam hastanelerimizdeki yatak sayısı 4554’dür ve bunun önemli bir kısmı da nitelikli yatak haline dönüştürülmüştür.

 

Bu özel günde hekimlik yapmış ve yaşamını kaybetmiş hekimlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Emekli olanlara sağlıklı ve  huzurlu bir yaşam diliyorum. Şuanda görev yapan hekimlerimize de başarılı ve sağlıklı bir görev diliyorum. Bir hastanın zor bir anında hekime giderek hastalığının teşhis edilmesi ve sonra tedavisinin yapılmasıyla sağlığına kavuşması o hasta açısından çok önemli ve anlamlıdır. Bu çok önemli ve kutsal bir görev. Bu kutsal görevi büyük fedakarlıklarla yerine getiren bütün hekimlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Sayın Valimiz tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladı.

 

Konuşmaların ardından  Vali Aksoy ve protokol üyeleri meslekte 25, 40 ve 50 yılını tamamlayan doktorlara plaketlerini vererek, tebrik ettiler.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri