banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

OTİZM HAKKINDA BİLGİLENDİRİYORLAR

Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı’ kapsamında Kocaeli’de aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik verilen otizm farkındalık eğitimleri tamamlanıyor.

30 Aralık 2017 Cumartesi 11:56
OTİZM HAKKINDA BİLGİLENDİRİYORLAR
Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı’ kapsamında Kocaeli’de aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına yönelik verilen otizm farkındalık eğitimleri tamamlanıyor. Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından,  otizm konusuna dikkat çekme, bilgilendirme ve farkındalık yaratma amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Kocaeli’ de görev yapan 380 Aile hekimi ve 355 Aile sağlığı personeli eğitimden geçti.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Şentürk ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde görevli Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. İrem Çimen tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğu” konusunda verilen eğitimler sonrası aile hekimliklerinden olumlu geri dönüşler alınıyor.
Erken Tanımak Ve Bu Doğrultuda Aileleri İlgili Uzmana Erken Yönlendirmek Çok Önemli”
Eğitimde katılımcılara önemli bilgiler aktaran Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Şentürk “Aile hekimleri ve Aile sağlığı personellerimize dönük olarak otizmin erken tanısı ve bu çocukların erken dönemde eğitime yönlendirilmesi için bir eğitim zinciri gerçekleştirdik. Toplantılarda hem hasta, hem sağlıklı çocuklarla sahada karşılaşan aile hekimleri ve aile sağlığı personellerinin otizm ile ilgili belirtiler konusunda duyarlılık ve farkındalıklarının artırılması hedeflendi. Tüm Türkiye genelinde uygulanan bu eğitim programlarını biz de Kocaeli’nde gerçekleştirdik. Keyifli ve yararlı geçen eğitimler sonunda katılımcılar Otizm konusunda duyarlılık ve farkındalıklarının arttığını bizlere ilettiler. Bu da bizim için sevindirici, çünkü çocukları erken tanımak ve bu doğrultuda aileleri ilgili uzmana erken yönlendirmek onların ilerleyen hayatlarında gelişimleri açısında son derece önemli.
“Ailelere önemli Uyarılar”
 Aileler için şu belirtiler çok önemli;  çocuklarının göz teması kısıtlı veya yoksa, ismini seslendiklerinde kendilerine dönüp bakmıyorsa, konuşmaları gecikmişse, bir takım kaygı verici tekrarlayıcı davranışlar varsa, çocuklarını en kısa zamanda bir çocuk psikiyatri uzmanına götürmelerinde fayda var” diye konuştu.
 
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri