19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Okullar İçin Haydi Aşıya

Kocaeli Fen Lisesi öğrencilerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından el yıkama ve hijyen konularını içeren uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ardından ise sağlık ekipleri tarafından velilerinin izni olan öğrencilere koronavirüs aşıları uygulandı.

01 Ekim 2021 Cuma 16:02
Okullar İçin Haydi Aşıya
Kocaeli Fen Lisesi öğrencilerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından el yıkama ve hijyen konularını içeren uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ardından ise sağlık ekipleri tarafından velilerinin izni olan öğrencilere koronavirüs aşıları uygulandı.

El yıkama ve uygulama eğitimi ve aşılama programına Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan konuşmasında aşının koronavirüsle mücadelede en büyük silah olduğuna dikkati çekti, öğrencilere adeta birer aşı elçisi olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Koronavirüsle mücadele çalışmalarının ildeki tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde yürütüldüğünü aktaran Pehlevan “Sağlık personelleri olarak koronavirüsle mücadele çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin olağanüstü gayret gösteriyoruz. Buradan siz değerli öğrencilerimizin de aşı elçisi olmanızı özellikle rica ediyorum. Lütfen anne babalarınıza ve çevrenizdekilere aşı olmanın önemini ve gerekliliğini anlatın. Kesinlikle kulaktan dolma bilgilere inanmayalım. Çünkü gerçekten, aşı hastalığa karşı bizleri korumakta. Bu konuda söylentilere değil, bilim insanlarının görüşlerine itibar edelim” diye konuştu.
Öğrencilerin okullarına güvenle gitmeleri ve eğitimin yüz yüze devam edebilme yolunun aşılamadan geçtiğini vurgulayan Pehlevan aşılarını yaptıran öğrenci ve velilere teşekkürlerini ileterek konuşmalarını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından kurulan mobil el yıkama standında öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Biriminde görevli Enfeksiyon Hemşiresi Seda Mordoğan tarafından el yıkama uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitiminin ardından e-nabız sistemi üzerinden veli izni bulunan öğrencilere aşıları kurulan stantlarda sağlık görevlileri tarafından uygulandı.

 
Anahtar Kelimeler: Okullar İçin Haydi Aşıya

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri