18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Doğuma Hazırlık Sınıfı 2. Mezuniyetlerini Verdi

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi’nde Açılan Doğuma Hazırlık Sınıfındaki Derslere Katılan Anne Adayları, Eğitimlerin Sonunda Sertifikayla ödüllendirildi.

07 Eylül 2015 Pazartesi 14:44
 Doğuma Hazırlık Sınıfı  2. Mezuniyetlerini Verdi

Bir süre önce Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanarak Alikahya Yerleşkesi’ne dönüşen eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde halk arasında pek fazla bilinmeyen ancak anne adayları için son derece önemli olan eğitimler veriliyor. Anne adaylarına verilen eğitimler, ‘Doğuma Hazırlık Sınıfı’ adı verilen özel odada gerçekleştiriliyor. Anne adayları için son derece önemli olan ve çarşamba günleri 13.30 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitimler, deneyimli eğiticiler; Müge Maraç, Lütfiye Mertgenç, Ayla Çelik Kaydı ile Kezban Kayaş tarafından veriliyor. 6 hafta süren eğitimlere katılanlara; solunum ve gevşeme egzersizleri, gebelikte beslenme, doğuma hazırlık için egzersiz ve bilgiler, yeni doğan bakımı, emzirme, lohusalık ve baba eğitimi veriliyor.

BİLİNÇLENİYORLAR
Sadece annelerin değil, babaların da katılabildiği eğitimler sonunda anne adaylarına sertifika verilerek eğitimlere katıldıkları için teşekkür ediliyor. Ayrıca, tüm anne adaylarına hastane yönetimi tarafından çeşitli hediyeler de veriliyor. Bu eğitimlere katılan anne adayları, 6 haftanın sonuna oldukça bilinçli bir birey oluyor ve yeni dünyaya gelen bebeklerinin bakımını ustaca yapabiliyor. Anne ve baba adayları, eğitimler sırasında merak ettikleri konuları uzmanlara sorma imkanı da buluyor. Doğuma hazırlık sınıfı son mezunlarını önceki gün verdi. Eğitim sezonu sonunda, eğitimlere katılan annelere sertifika ve hediyeler verildi. Törene; Başhekim Yardımcısı Ahmet Sarıışık, idari ve mali hizmetler müdürü Ümit Tırpancı, sağlık bakım hizmetleri müdürü Vildan Burç ve sağlık bakım hizmetleri müdür yardımcısı Derya Göçmengil katıldı.

HASTANEYİ ANLATTILAR
Baba adaylarının da hazır bulunduğu törende, konuşan Vildan Burç, Alikahya Yerleşkesi’nin geçmişe göre çok daha iyi bir durumda olduğunu söyledi. Burç, tüm anne adaylarının doğumlarını burada huzurlu bir şekilde yapabileceğini belirtti. Başhekim yardımcısı Ahmet Sarıışık da hastanenin donanım ve özelliklerinden bahsederek, kadın doğum bölümünün diğer hastanelere örnek olacak seviyeye geldiğini belirtti. Konuşmaların ardından ise, eğitim dönemini başarıyla bitiren anne adaylarına sertifikaları verildi. Hastane yöneticileri, anne adaylarına sertifika ve hediyelerini vererek bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına almalarını diledi. Törenin ardından ise daha önceden hazırlanan ikramlar katılımcılara ikram edildi. İkramların tadına bakan genç anne adayları, programın sonunda da hastane yöneticileriyle birlikte doğumhaneyi gezerek bu güzel etkinliği noktaladı.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri