banner427

banner425
19 Mart 2024 Salı

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Unutulmadı
banner406

ÇOCUKLAR EBELERİYLE BULUŞTU

Derince Araştırma Hastanesi örnek olabilecek bir projeye daha imza attı.

05 Mayıs 2017 Cuma 17:48
ÇOCUKLAR EBELERİYLE BULUŞTU

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü dolayısıyla bir ilke daha imza attı. Hastane yönetimi normal doğum yoluyla doğan çocukları ve ebelerini bir araya getirerek “Çocuklar Ebeleriyle Buluşuyor” etkinliği gerçekleştirdiler.

VİLDAN BURÇ “EBELİK, KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Hastanenin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç’un konuşmasıyla başladı. Burç “Bugün Dünya Ebeler Günü. Sizler minicik elleri, buruk gözleriyle hayata merhaba demek isteyen bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olan, bu olağanüstü olaya tanıklık eden anne adaylarının ve tüm yakınlarının yüzünü güldüren umutlarını sevince döndüren kutsal bir mesleğin mensuplarısınız. Her anne adayı doğum ağrıları başladığı anda bir çaresizlik içine düşer. Ve bu çaresizlik anında ona uzanan sıcak bir el, cesaret veren sözler, güven veren bakışlar görürler. Tüm dünyada anne sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ve anne-bebek sağlığı hizmetlerinin olmazsa olmazı ebeler, yüklendiği önemli misyonla toplumumuzda saygın bir yere sahiptirler. Dünyada ve ülkemizde ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında ebelik haftası,5 Mayıs’ta da Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, hastanemizde büyük bir özveriyle çalışan ebelerimizi bir nebzede olsa mutlu etmek için dünya ebeler gününde dünyaya getirdikleri çocuklar ile ebelerimizi yıllar sonra bir araya gelmelerini sağlayarak heyecan ve duygu dolu anları birlikte yaşamlarını arzu ettik. Ülkemizde ilk anne dostu hastane olan Derince Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak her yıl geleneksel olarak yapmayı planlığımız, çocuklarımız ebeleriyle buluşuyor etkinliği ile amacımız ebeler tarafından yapılan normal doğumun tercih edilmesi hususunda dikkat çekerek farkındalık yaratmaktır.

MUSTAFA GÜNEŞ “EBELİĞİN DEĞERİNİ HİÇBİR KELİME İFADE EDEMEZ”

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Burada 3 tane unsurumuz var. 1.anneler, onlar kutsal varlıklarımızdır. Gebelik döneminde, doğum anında ve doğum sonrası yani lohusalık döneminde hayatını kaybeden bir anneye şehitlik mertebesi verilmiştir. Dolayısıyla bu anlamda annelerimiz kutsal bir varlıktır. Diğer unsurumuzda bebeklerimizdir. Varlıklar arasında aslında en kutsal varlığımız insanoğlunun dünyaya ayak bastığı gözlerini açığı bir varlıktan bahsediyoruz.3.ögemiz ise ebelerimizdir. Ebelerimiz dünyaya gözünü açan bir insanın dünyaya girişine yardım ediyor. Annenin en zor döneminde ona yardım ediyor. Bu varlığın dünyaya gelmesine vesile oluyor. Yani siz bir insanın doğumuna yardım ediyorsunuz. Bir insanın dünyaya adım atarken elinden tutuyorsunuz. Dolayısıyla bu insanın hayatı boyunca yaptığı güzelliklere bütün iyi işlere ortak oluyorsunuz. Sizlerin güzellik karnesine bu şekilde artı olarak geçiyor. Bu açıdan bakınca ebeliğin önemini, değerini kelimelerle kalemle yazıyla ifade edemeyiz.”

 ŞENOL ERGÜNEY “EBELİK MESLEĞİ SON YILLARDA İHMAL EDİLMİŞTİ”

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ‘de bir konuşma yaparak projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Ergüney ,“Öncelikle işin duygusal ve insani yönünden dolayı bu etkinliği düşünen arkadaşları tebrik ediyorum. Yıllar sonra çocuklarıyla buraya gelen anneler için bu durum çok duygusal bir andır. Bu proje çok güzel bir proje. İnşallah bunun devamı gelir.Türkiye’de ilk defa hastane olarak almış olduğunuz bir belge var. Bunun devamını getirmek lazım. Ebelik mesleği Türkiye’de son yıllarda maalesef ihmal edilmiş, gerçek önemini yitirmeye yüz tutmuş bir meslekti.Ama hem sağlık bakanlığımız tarafından hem de Kocaeli’nde bizim çabalarımızla zannediyorum şuan ebelik mesleği bir yükselişe geçti. Şuan uzman ebelik ,uzman kadrolar geliyor. Önümüzdeki yıllarda ebelik mesleği daha da cazip bir hal alacak. İnşallah ülkemizi çağdaş ülkeler ayarında hatta onlardan daha da iyi durumalar getirmeyi ümit ediyoruz. Kocaeli’nin bu konuda hem ülkemizde hem de dünyada örnek bir şehir olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. ”dedi.

Konuşmaların ardından yıllar önce doğmuş olan gençler duygu ve düşüncelerini paylaşan konuşmalar yaparak salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldular. Çocuklar ebelerine çiçek ve teşekkür belgesi hediye ederken, ebelerde doğumu yaptırdıkları çocuklara ağaç fidesi hediye etti. Hastane yönetimi, ebeler ve çocuklar pasta kesip toplu fotoğraf çekerek bu özel günü ölümsüzleştirdiler. Program sonunda hastane bahçesine çocuklar ve ebeler fidan dikti. EVİN BOZKURT

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri