banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI GÜÇLENİYOR

1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir.

26 Haziran 2018 Salı 17:47
BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI GÜÇLENİYOR
 
1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Programın temel amacı; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesi devam ettirilmesi ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlamasıdır.
 
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda; Özel Cihan Hastanesi Bebek Dostu Hastane Unvanı almaya hak kazandı. Bebek Dostu ünvanına sahip olan Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ile Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi ise Yenidoğan Yoğun Bakım Bebek Dostu ünvanı aldı.
 
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünce Alikahya yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirilen belge dağıtım ve tebrik programına  İl Sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Başkanlar Op. Dr. Onursal Varlıklı ve Dr. Faruk Demirhan, Başhekimler Doç. Dr. Mustafa Güneş, Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, Op. Dr. Uğur Doğan, bebek dostu ünvanı almaya hak kazanan hastanelerin idareci ve çalışanları katılım sağladılar.
 
Düzenlenen program sonunda Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Cihan Hastanesi yöneticilerine belgelerini takdim etti ve çalışmalarında başarılar diledi.
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri