banner425
19 Nisan 2024 Cuma

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

5.EMZİRME GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında emzirmeye teşvik etmek ve desteklemek,bebeklerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla annelerin bebekleri ile katıldığı 5.Emzirme Günü Etkinliği düzenlendi.

03 Ekim 2019 Perşembe 13:13
5.EMZİRME GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında emzirmeye teşvik etmek ve desteklemek,bebeklerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla annelerin bebekleri ile katıldığı 5.Emzirme Günü Etkinliği düzenlendi.Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen,Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Birim Sorumlusu Dr.Merve Aslan, Ebe Özlem Demiralın katıldığı program Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Akkaya Efe ve Başhekim Doç.Dr.Hüseyin Şaşkın açılış konuşmalarında Anne Dostu ve Bebek Dostu ünvanına sahip olan hastanemizde bu politikalar doğrultusunda hizmet verildiğini, emzirmenin anne ve bebek açısından faydalarına değinirken tüm sağlık çalışanlarının emzirmeye teşvik etme, destekleme sorumluluğuna sahip olduğuna dikkat çektiler.
Hastanemizde doğum yapan ikiz bebek annesi Sultan Eryılmaz duygularını ifade ettiği konuşmasında ikiz bebeklerini doğumdan hemen sonra emzirmeye başladığını ve hala emzirdiğini ifade ederek kendisine bu konuda destekleyen hastanedeki sağlık personellerine ve hastane yönetimine teşekkür etti.
Program Gebe Okulu Eğitmeni Şermin Dere ve Bebek Hemşiresi Suna Sarıtaş'ın programa katılan anne ve anne adaylarına anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri konulu sunumlarıyla devam etti.Sunumlarından bebeklere sağlıklı bir yaşam için en iyi başlangıcı emzirme ile verildiğini emzirmenin anne ve bebek için faydalarının yanısıra aile ve toplum içinde faydalarından bahsettiler.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği 5.Emzirme Günü Etkinliğimiz hepbirlikte pasta kesimi ile son buldu. Katılımcılar programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek hastane yönetimine teşekkürlerini ilettiler. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri