banner427

banner425
19 Mart 2024 Salı

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Unutulmadı
banner406

Kaya: En az 5 vekil için çalışacağız

CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya 1 Kasım seçimlerinde en az 5 vekil çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

18 Eylül 2015 Cuma 10:54
 Kaya: En az 5 vekil için çalışacağız

Bu hafta konuğumuz CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya oldu. Songül Kaya ile ülke gündeminden Derince İlçesi’ndeki gündeme dair görüşmeler yaptık. 2 yıldan fazla bir süredir CHP Derince Kadın Kolları Başkanlığı görevini sürdüren Kaya ülke ve Derince hakkındaki görüşlerini bizlerle paylaştı.

 

 NE ZAMAN GÖREVE BAŞLADINIZ?

Aktif siyasal yaşamıma ilçe komisyonlarında görev alarak başladım. Ardından il kadın kolları yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.2012 Yılından itibaren de Derince Kadın Kolu Başkanlığı görevini yürütüyorum.

GÖREVE BAŞLADIĞINIZ GÜNDEN BUGÜNE NELER YAPTINIZ?

Göreve başladığımız ilk günden bu güne kadar saha çalışmalarına önem verdik.mahallelerimizde vatandaşlarımızla buluştuk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik.Elimize kahvelerimizi alıp Derince’de en ücra köşelere gittik. Çünkü tabanı bilmek lazım, görmek lazım, insanların yaşayış biçimlerini bilmek lazım, gittiğimizde insanlar şaşırmıştı. Bize seçimin ne zaman olduğunu sordukları zaman daha seçimlere 1 buçuk yıl olduğunu öğrendikleri  zaman çok şaşırdılar. Neden geldiğimizi sordular. Bu şekilde mahallelerin eksiklerini görüp not ettik bunları meclis toplantılarında dile getirdik.

MAHALLEDEKİ GÖZLEMLERİNİZ NELERDİR?

Uzaktaki mahallelerimiz gözden çıkarılmış, sadece seçimden seçime gidilmiş. Seçimlerde vaatler verilmiş lakin yerine getirilmemiş. Birileri sadece söylemle gitmiş biz ise oraya eylemle  gittik. Geri dönüşü olmayan bir güvensizlik oluşmuş. Biz bunu aşmaya çalıştık ki aşıyoruz bunu. Sorunuza sadece yerel mantıkla bakmak istemiyorum. Toplumun her katmanı: emeklisinden, köylüsüne, öğrencisinden emeklisine herkes mutsuz.Kısacası iyi yönetilmiyoruz.

1 KASIM’DA YAPILACAK OLAN SEÇİMLERDE Kİ PLANLAR NELERDİR?

Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini içeren ,ekonomi odaklı projeleri kapı kapı gezip, halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.

ŞEHİT HABERLERİ İÇİN NE DİYECEKSİNİZ?

Şehit haberleri için gerçekten çok üzgünüz,gencecik çocuklarımız ölüyor. şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.  2002’de neredeyse bitmiş terörün bugün geldiği nokta ortada. Çözüm sürecinde terör örgütünün silah depoladığını Cumhurbaşkanı kendi ağzıyla itiraf etti.  Devlet bu gelişmelere ne için sessiz kaldı? Daha geçen gün cumhurbaşkanı katıldığı bir tv programının canlı yayınında 400 vekil olsaydı bu olaylar yaşanmazdı demedi mi?

Bu sorunuzun cevabını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

ÜLKEMİZDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR MI SİZCE?

Ülkemizde hiçbir dönem  basın özgürlüğüne bu denli  müdahale edilmemişti. Hürriyet Gazetesine taşli,sopalı saldırı düzenleniyor  ve bu saldırının baş aktörü şuan Akp’nin  milletvekili.

Nokta Dergisi yayınladığı  kapak fotoğrafı yüzünden mahkeme kararıyla kapatılıyor.Yazdıklarından dolayı gazeteciler gözaltına alınıyor.

Yönetenlerin  kendisi gibi düşünmeyen her kesimi susturmaya yönelik çabaları antidemokratik ülkelere özgü bir uygulamadır. Aynı zamanda demokrasiye, basın özgürlüğüne vurulmuş en ağır darbedir.

 

DERİNCE’DE KADIN HAKLARI OLARAK NELER YAPILIYOR?

Ülkemizin ufak bir mozaiğidir Derince..Ülke genelinde tüm kadınlarımızın sorunları ortak.

Ülkemizde her beş kadından biri şiddete maruz kalmakta, her gün 1 kadın cinayete kurban gitmektedir. Ekonomik şartlar, eğitimsizlik, ataerkil gelenek, şehre adaptasyon sorunu kadına yönelik şiddeti körüklemektedir. Şiddetin önüne geçmek için kadının eğitim düzeyinin artırılması ve istihdamda daha fazla yer bulmasının devlet tarafından sağlanması gerektiriyor. Maalesef iktidarın 13 yıldır uyguladığı kadına yönelik politikalar başarılı olamamıştır.Sesimizi duyurmamız için daha fazla siyasetin içinde olmamız gerekiyor. Misyonlarımızdan biri de kadınlarımızın siyasette daha fazla yer almasını sağlamak.

 

KARDEŞİ KARDEŞE VURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR

 Ülkemizde tehlikeli ayrışmalar yaşanmaya başladı. Ekmek parası kazanmak için inşaata çalışan emekçi  kardeşlerimiz sırf kürt oldukları için  darp edildi. Parti binalarına taşlı sopalı saldırılar  düzenlendi. Bu olaylarda  Osmanlı Ocakları adı altında kim tarafından desteklendiği belli olan hareketinde parmağı var. Bizi ayrıştırmaya yönelik bir yapı oluşturulmaya başlanıyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Acının da gözyaşının da rengi yoktur. Bu etnik kimlik ayrılığı nereden gelirse gelsin, bu terör olayları nereden gelirse gelsin biz bunun karşısında olacağız. A partisi B partisi önemli olan değil önemli olan insana saygı. Biz istiyoruz ki bayraklarımızı astığımız yerde biz anneler, biz kadınlar bu barışın simgesi olan annelerin beyaz tülbentleri var ya onları da assınlar. Biz kan dökülsün istemiyoruz, biz analar ağlasın istemiyoruz, gencik insanlar ölsün istemiyoruz. O sarayda bizim gençlerimizin kanı var. Yetimin, yoksulun hakkı var o duvarlarda. Bunca şeyi yok sayıp sırf kendi irademiz için bunları yapamayız. Her şey sarpa sardı nereden tutsak elimizde kalıyor. Sınırlarımız delik deşik, kimin girip kimin çıktığı belli değil. Ben önce ülkem derim , önce vatanım derim, az şehit vermedik biz, az kanımız dökülmedi bizim.

 

 Osmanlı ocağının arkasında kim var?

İnternet sitelerinde şu slogan vardı:

Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz.

Osmanlı Ocaklarının arkasında kim olduğu belli…

.

1 KASIMDAKİ SEÇİMLERDE BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?

İktidar olabilmek için çalışmaları yapıp buradan en 5 milletvekili yollamamızdır. 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri