KENT HABERLERİ Haberleri Tümü

Beyaz Kalpler’de Barista kursuna yeni öğrenciler geldi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde sektörün acil ihtiyacı olan Kahve Uzmanlığı (Barista) kursu yeni öğrencileriyle devam ediyor.

 

ÖZEL SEKTÖRÜN İHTİYACI
Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, yine bir ilki başararak öğrencilerine kahve uzmanı (Barista) olma imkânı sağlıyor. Özel sektörde rahatlıkla iş sahibi olunabilen meslek için merkezde 15-18 yaş arası 14 öğrenci eğitim görüyor.

 

21 EKİM’DE MEZUNİYET
Merkezde uzman personeller aracılığı ile eğitim alan öğrenciler, 21 Ekimde mezun olarak sertifikalarını alacak. Barista eğitiminin yanında servis elemanlığı olmak üzere sektörün ihtiyaç duyduğu eleman donanımı kazandırılmak hedefleniyor. Barista eğitimi 7 ay, toplamda yaklaşık 750 saat sürüyor.

 

SERTİFİKA ALACAKLAR
Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde Barista kursu alan öğrenciler, Türk kahvesi, Espresso ve Espressodan üretilen kahveler (Capucino, Latte, Americano, filtre kahve vb.) gibi içeceklerle alakalı uzmanlık bilgileri alıyor. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi KOÜSEM ile de yapılan protokol kapsamında öğrenciler KOÜSEM sertifikasına sahip olacak.

 

SADECE KAHVE YAPIMI DEĞİL
Özel sektör Barista eğitimlerinde sadece kahve yapımı öğretiliyor. Ancak Beyaz Kalplerde kakao ve kahve den yapılan ürünlere ek olarak çay, bitki çayları, taze meyve suları ve kokteyllerin hazırlanması da öğretiliyor. Özel sektörde Barista eğitimi almak isteyen bireylerin 3000 - 10000 TL arasında değişen ücretler karşılığında alabilecekleri eğitimi Büyükşehir Belediyesi tamamen ücretsiz veriyor. İŞKUR ile yapılan ortaklık ile çocuklar eğitim süresince günlük 30TL harçlık da alıyor.

 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz