KENT HABERLERİ Haberleri Tümü

Başkan Karaosmanoğlu; ‘’Bütün imkânlar avuçlarınızın içinde’’

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerle bir araya gelmek için her fırsatı değerlendiriyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü bünyesinde lise öğrencilerine eğitim hizmeti veren İzmit Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise’yi ziyaret eden ve eğitimci kimliği ile gençlere gelecek ile ilgili önemli tavsiyelerde bulanan Başkan Karaosmanoğlu, “Kılavuz Gençlik Projemiz ile medeniyetimizin tüm imkânlarını avuçlarınızın içine koyduk. Bu fırsatları iyi değerlendirin. Çok okuyun, çalışın, örnek olun” şeklinde konuştu.

 
TARİH DERSİNE KONUK OLDU
Tüm öğrenciler ile bire bir görüşen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, kütüphanede tarih dersi işleyen öğrencilerin dersine konuk oldu. “Tarih tekerrürden ibarettir” diyerek öğrencilere tarih bilincinin önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Bir toplum bilgiye ve ahlaka önem vermezse çöker, köle olur ve bir süre sonra yok olup gider. Tarihte bunun çok örnekleri var. Biz geçmişini, tarihini, ülkesini iyi bilen bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Her biriniz bu tarih bilinciyle bu güne sahip çıkıyorsunuz” dedi.
 
HER BİRİNİZ BENİM EVLADIMSINIZ
Gençlere “Sizleri çok seviyorum. Her biriniz benim evladımsınız” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler şuanda 17-18 yaşlarındasınız. İleride bizlerin hizmet verdiği noktalarda olacaksınız. 18 yaşındayken biri bana gelip, ‘sen ileride belediye başkanı olacaksın’ dese inanmazdım. Sizler de bir gün bu cennet vatanımızın bir kentini ve ya bu ülkeyi yöneteceksiniz” diye konuştu.
 
İMKÂN AVUÇLARINIZIN İÇİNDE
“Hayat önünüze her an ne çıkarır bilemezsiniz” diyerek öğrencilere “kendinizi her alanda iyi yetiştirin diyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah hepinize güzel bir ömür nasip etsin. Türkiye’ye örnek olmuş, tüm belediyeler tarafından örnek alınan Kılavuz Gençlik Projemiz ile medeniyetimizin tüm imkânlarını avuçlarınızın içine koyduk. Bu fırsatları iyi değerlendirin. Çok okuyun, çalışın, örnek olun” şeklinde konuştu.
 
BİZİM HAYAT KİTABIMIZ
Kitap okuma saatinde öğrenciler ile kitap okuyan Başkan Karaosmanoğlu, “
Okumak çok güzel bir şey. Müslüman olarak önce kendi kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i okuyacağız. O bir hayat kitabıdır. Yarının anne, babaları olarak gelecek nesillerimize aktaracağımız en güzel şey kitabımız ve güzel ahlakımızdır.” ifadelerine yer verdi.
 
GENÇLERLE SPOR YAPTI
Dr. Sadık Ahmet Akademi Lise ziyaretinde spor salonunu da ziyaret eden Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerle spor yaptı. Spor salonu içerisinde bulunan tüm spor aletlerini kullanan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, gösterdiği performans ile öğrencileri kendisine hayran bıraktı.
 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz