banner425
19 Nisan 2024 Cuma

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

Yalancı, 5 Nisan’da sahnede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bir başyapıtı daha izleyicisiyle buluşturuyor

01 Nisan 2014 Salı 14:39
Yalancı, 5 Nisan’da sahnede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 5 Nisan’da ünlü İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin yazdığı, Levent Süner’in yönetmenliğini yaptığı “Yalancı” adlı oyunu izleyicisiyle buluşturuyor. Yalancı, küçük bir çocukken memleketinden ayrılan, amcasının yanında büyüyen Lelio’nun, memleketi Venedik’e dönmesiyle başlar. Yalan söylemeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş olan Lelio, üstüne üstlük bir de iflah olmaz bir çapkındır. Venedik’te karşılaştığı iki kız kardeşe birden ilgi göstermesiyle işler, iyice içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.  Lelio, tüm bu yalanlarından gerçek aşkı tanıdığında vazgeçmek isteyecektir; ama su katılmamış bir yalancıya -doğru söylediği zaman da inanılması- son derece güçtür.

 

ZENGİN KADRO

Tarık Leventoğlu’nun dilimize kazandırdığı oyunun yönetmen yardımcılığında Arzu Bigat Baril görev yapıyor. Şehir Tiyatroları sanatçılarından Erdem Irmak, Utku Oğuz, İrem Kahyaoğlu, Işık Öztorun, Volkan Dinç, Seda Güven Şahin, Nurcan Turhal, Aytek Mete Elgün, Fatih Sevdi ve Oğuzhan Asak’ın rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında Efter Tunç, ışık tasarımında ise Cafer Yiğiter bulunuyor. İtalyan halk tiyatrosu geleneği ‘Commediadell’arte’nin en seçkin özelliklerini taşıyan ve halen yoğun şekilde provaları devam eden ‘Yalancı’nın müzikleri Dilan Öztoprak, kareografisi ise Osman Ateş imzasını taşıyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri