19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

GİRESUNLULAR KOCAELİ DE BİR İLKE İMZA ATTI

GİRESUNLULAR KOCAELİ DE BİR İLKE İMZA ATTI

16 Nisan 2015 Perşembe 16:54
 GİRESUNLULAR KOCAELİ DE BİR İLKE İMZA ATTI

Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu tarafından Giresun ili ve ilçelerini tanıtmak amacıyla 1.si düzenlenen Giresun Günleri sona erdi.

 

 

Giresunlu hemşerilerini bir araya getiren federasyon başkanı Süleyman KARAMAN ve yönetim kurulu üyeleri bu yıl ilkini düzenlendiği, Kocaeli Giresun günleri etkinliği İzmit perşembe pazarı alanında 3 gün sürdü.Etkinlikte konuşan Karaman “ Bizim tek amacımız, Giresun’u Kocaeli’de yaşamak ve yaşatmak, Giresun’u tanıtmak ve Giresun’a karşı vefa borcumuzu yerine getirmek için bugün burada sizlerle birlikteyiz.” Dedi. “Biz bu şenlikle toplumsal varlığımızı ve birliğimizi korumaya çalışıyoruz. Yaşadığımız kent olan Kocaeli'de, Giresun toplumunun haklarını korumak ve kollamak, Kocaeli’nde yaşayan diğer toplumların da haklarına saygı göstermek, haksızlığa uğradıklarında da destek vermek için yola çıktık. Çünkü Kocaeli’de aslen Giresunlu olanlarla birlikte 180-200 bin civarında hemşerimizin olduğu biliyoruz ve Giresun toplumunun Kocaeli’nin yönetiminde etkin olmamasına bir anlam veremiyoruz. Bizler federasyon ve üye derneklerimizle toplumsal birliğimizi üst düzeye taşımak zorundayız. Aramızda olabilecek kırgınlıkları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik göstermeliyiz.  Karaman  “Bu Organizasyonumuzun amacı Giresun’un tarihini, kültürünü, müziğini ve her türlü kültürel değerini tanıtmak Açılacak yeni havalananımızla beraber Kocaeli’den Giresun’a gönül köprüsü inşaat etmek ısıtıyoruz. Büyük fedakarlıklarla hazırladığımız ve sizlerle paylaşmaktan onur duyduğumuz bu etkinliğimizde stant açarak Giresun’un tanıtımına katkı sunan başta Giresun Belediye Başkanımız Kerim AKSU, Görele Belediye Başkanı Tolga ERENER, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin GÖRGÜLÜOĞLU, İzmit Belediye Başkanı Nevzat DOĞAN başkanlarımıza Giresun’un tanıtımında yer almalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz, Gönül isterdi ki Giresun’u temsil eden sayın valimiz ve Giresun milletvekillerimizin de bugün burada aramızda olmasını beklerdik. Toplumsal organizasyonun hazırlanmasında katkıda bulunan tüm derneklerimizin başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. ” dedi.

Festivale çok sayıda katılım sağlandı. Katılanlar arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, Kocaeli milletvekili İlyas ŞEKER, Kocaeli milletvekili adayı Yalçın COŞTUR, Mehmet Akif YILMAZ,  Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, Kütahya Vali Yardımcısı Uğur TURAN, İzmit Kaymakamı Ersin EMİROĞLU, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya ÖZAK, AK Parti il Başkanı Şemsettin CEYHAN, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa DEMİRCİ, Giresun Ticaret Odası Meclis Başkanı Mete DOMAÇ, Giresun Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halil BEYOĞLU,Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman ADA, Kandıra Nüfus Müdürü Dursun Kaya BIYIKÇI, Prof. Dr. Halis Aygün, CHP il başkanı ve milletvekili adayları, Giresunlu mahalle muhtarları, basın mensupları, tüm davetliler Giresun Günleri kapsamında yapılan etkinliğe katıldılar. 

 

İLİMİZE BİRLİK VE BERABERLİĞİ YAŞATTINIZ

Sözlerine aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyerek başlayan Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU ise, “Bu güzel günde ülkemizin güzel illerinden biri olan Giresun esintisini Kocaeli’ne getiren herkese teşekkür ediyorum. Yeşilin, mavinin, fındığın ve özellikle güzel insanının akla geldiği Giresun’u daha önceden de biliyorum” dedi.

EMRİNİZDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bir hemşeriniz olarak bu sıcak ortamda bu kadar güzel insanlarla olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Tanıdığım tüm Giresunlu hemşerilerim insana değer veren insanlardır. Dernekçilik zor bir iştir. Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonuna bu güzel organizasyonda emek verdikleri alın teri döktükleri için teşekkür ediyorum. Sizlerin bir parçası olarak emrinizde hizmetinizde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Bakan Işık, Ordu ve Giresun’un kullanacağı Türkiye’de ilk defa denizin içinde inşa edilecek olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın yakında hizmete gireceğinin müjdesini de verdi. Federasyon başkanımızın İzmit Cengiz Topel havaalanından Giresun havaalanına uçak seferi talebini iletmişti inşallah Cengiz Topel havaalanından Giresun’a gönül köprüsünün kurulması için uçak seferlerinin olacağının sözünü verdi.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri