banner427

29 Mart 2024 Cuma

İbrahim Şirin: Kazanan Derince’miz Olacak
banner406

DER-MEK YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Derince Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) tarafından bir yıl boyunca kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergi dün açıldı.

25 Mayıs 2017 Perşembe 10:51
 DER-MEK YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Derince Halk Eğitim Merkezi’nce 2016-2017 eğitim, öğretim yılında açılan kursların, kurs sonu sergi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış törenine Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince İlçe Emniyet Müdürü Atilla Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Yılmaz Serbes, Derince Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal,İlçe Jandarma Komutanı Barış Eke, Kaymakamlık Birimleri müdürleri ,mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

 

AÇILIŞA İLGİ YOĞUNDU

Derince’de Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından eğitim yılı içeresinde hazırlanan el emeği, göz nuru ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu. 2016-2017 Eğitim -Öğretim döneminde açılan çeşitli kurslar sonunda kursiyerler hünerlerini bu sergide paylaşma imkanı buldu.

158 DALDA 566 KURS

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan açılışın ilk konuşmasını yapan Derince Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal, bu yıl 158dalda 566 kursun açıldığını belirterek “Bu kurslarımızda 9 bin 245’i kadın 4 bin 456 erkek kursiyer olmak olmak üzere toplam 13 bin 701 kursiyer katılmıştı. Bundan sonra vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz.2016-2017 eğitim öğretim yılında Derince Belediye’si işbirliği ile Derince Mesleki Kursları kapsamında 7 kurs merkezinde 127 kurs açtık. Açmış olduğumuz bu kurslara toplamda 3 bin kursiyer katılmıştır.”dedi.

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise kurslarda verilen eğitimin önemine vurgu yaparak “Sizlerin başarısına bizzat şahit oluyorum. Çok güzel şeyler üretiyorsunuz. Ellerinizden gelen bu emek ve göz nurlarını birazdan açılışını yapacağımız sergide hep beraber göreceğiz. Artık ülkemiz üretme devrine girdi. Sizler ne kadar istekli ve arzulu olursanız bizler halk eğitim müdürlüğüyle beraber tüm imkânları ortaya koyup sizler için tüm eğitim faaliyetlerini yapacağız. Hangi dalda faaliyet istiyorsanız biz o kursu açmaya hazırız.”dedi.

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise konuşmasında kursiyerleri ve öğreticileri tebrik etti. Yılmaz “Bizim Milli Eğitim Sistemi’mizde 2 sistem işliyor. Biri örgün eğitim dediğimiz normal okullarımız diğeri de yaygın eğitim dediğimiz halk eğitim sistemidir.Yaygın eğitim dediğimi halk eğitim sistemine gencinden yaşlısına herkes katılabilir. Siz sevgili vatandaşlarımız bu kurslara gelerek önemli bilgi ve beceriler kazandınız ve bugün burada bu beceri ve bilgilerinizi sunuyorsunuz. İstediniz her dalda kurs açabilir bunun için bize gelip başvurmanız yeterli.”dedi.

Konuşmaların ardından Derince Halk Eğitim Merkezi İzmir yöresi folklor grubu tarafından yapılan gösteri büyük beğeni topladı. Protokol daha sonra açılış kurdelesini keserek sergiyi vatandaşlara açtı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 29 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri