banner427

29 Mart 2024 Cuma

İbrahim Şirin: Kazanan Derince’miz Olacak
banner406

CHEONJU ŞEHİR KOROSU KONSER VERDİ

Kore ve Türkiye arasında gelişen işbirliklerine bir adım olması sebebiyle Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cheonju Şehir Korosu konser programı Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

02 Ekim 2018 Salı 13:39
CHEONJU ŞEHİR KOROSU KONSER VERDİ
Kore ve Türkiye arasında gelişen işbirliklerine bir adım olması sebebiyle Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cheonju Şehir Korosu konser programı Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser programına Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un yanı sıra Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong ve eşi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve eşi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Hyundai Türkiye CEO’su Jonggu Yong, Posco Assan CEO’su Jonghe Ik, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık,Kore Derneği Başkanı Park Youngdok, Kore Gazileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğumuzun öncülüğünde gerçekleştirilecek bu konserde sizlerle bir arada olmaktan ve sizlerle bu heyecanı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dostluğumuz tarihsel süreç içerisinde başladı ve bugünde o tarihsel sürece tanıklık eden Kore Gazilerimiz aramızda ben bu vesileyle hayatta olanlara sağlık ve uzun ömür diliyorum, yaşamını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Kore ve Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün artıyor. Ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerimiz devam ediyor bugünde kültürel ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınması konusunda bir organizasyon gerçekleştiriliyor ve Kore kültürü hakkında daha yakından bilgi sahibi olmamıza bir fırsat yaratılmış oluyor. Bu anlamda ben bu organizasyonu gerçekleştiren Sayın Başkonsolosa ve değerli eşine çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından Şefliğini Kong Kee-Tae’nin üstlendiği
Cheonju Şehir Korosu;  Türkçe parçaların yanı sıra Kore'nin geleneksel müziğinden de örneklerin sunulduğu zengin repertuvarıyla konuklara güzel bir akşam yaşattı.
 
 
 
Haber : Büşra Günaydın
             01.10.2018 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 29 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri