banner427

banner425
28 Mart 2024 Perşembe

Derince’de Sağlık Yatırımları Konuşuldu
banner406

Vali Topaca, Derince Cemevi’ni ziyaret etti

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Derince Cemevi’ni ziyaret etti

29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:12
Vali Topaca, Derince Cemevi’ni ziyaret etti
Foto galeriye git

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Derince Cemevi’ni ziyaret etti. Kocaeli’de cemevleri ziyaretlerine önem gösteren Vali Topaca, ziyaretlerine Çınarlı’da bulunan Derince Cemevi ile devam etti. Cemevi binasını çok beğenen Topaca ziyaretinde sık sık kardeşlik mesajları verdi.

CEMEVİ BİNASINI GEZDİ
Kocaeli Valisi Topaca’ya ziyaretinde Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu , Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Derince Müftüsü Birol Nurlu, Derince İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu eşlik etti. Derince Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven, Vali Topaca’ya cemevi binasını gezdirerek bilgiler verdi. Topaca ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada alevi ve sunilerin bir binayı ayakta tutan direklere benzediğini ve birbirlerini tamamladıklarını dile getirdi.

DAHA SIK BİR ARAYA GELELİM
Topaca yaptığı açıklamada; “Binanız çok güzel olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederim. Burada Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’ın ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgi ve sevgisini gördüm. Farklılığımız zenginliğimizdir. Bu farklılık kavga ve ayrışma sebebi olamaz. Kocaeli’de kaymakamlıklardan, Milli Eğitim’e kadar ilgili tüm kurumlara gerekli talimatları verdim. Yaz döneminde cemevlerini çocukların eğitim alabileceği yerlere dönüştürmemiz gerek. Çocuklarınızı kahve köşelerinde kurtarıp buraya çekmeniz için elimden geleni yapacağım. Bana ve diğer ilgili kurumlara tekliflerinizle gelin, müftümüz gelsin, kaymakamımız gelsin, geniş katılımlı faaliyetlerinize beni de davet edin. Daha sık bir araya gelelim” diye konuştu

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR
Ülkenin birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçtiğini dile getiren Vali Topaca konuşmasına ; “Bu ülkenin farklılıkları hiçbir zaman kavga ve ayrımcılık sebebi olarak görülemez. Aksine farklılıklarımız zenginliğimizdir. Aleviler ve suniler bu ülkede bir binayı ayakta tutan iki direk gibidir, birbirini tamamlar” diye devam etti. Topaca ziyaretinde Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven’e Kuran-ı Kerim ve Alevilik Tarihi kitabı hediye etti. Topaca ayrıca okullara dağıtılan 100 temel eser kitaplarından cemevine de göndererek, cemevinde bir kütüphane oluşturacağını da dile getirdi. Vali Topaca’dan sonra söz alan Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven cemevine ilk kez vali düzeyinde bir ziyaret gerçekleştiğini, ve bu ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti

BURADA HERKESİN EMEĞİ VAR
Cemevi Başkanı Hüseyin Gülseven konuşmasında; “Kuytu köşelerden buralara gelmek kolay olmadı. Son yıllarda cemevlerinde çok rahat ibadet edebiliyoruz. Esentepe’de ki cemevinin açılması tam 17 yıl sürdü. Burası 2 buçuk yılda tamamlandı. Bu durumda herkesin emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burada her perşembe akşamı toplanarak ibadet ediyoruz. Cenaze hizmetlerimizi burada veriyoruz. Varoşlarda, çocuklarımızı kahve köşelerinden kurtarmak için çabalıyoruz” dedi. Vali Topaca ziyareti sırasında kendisinden cenaze hizmetlerinde kullanmak için araç isteyen bir cemevi üyesinin isteğini not aldı ve yerine getirmek için çalışacağını söyledi. Topaca dernek binasının semah bölümünü gezerek, semah hakkında bilgi aldıktan sonra binadan ayrıldı.

Murat Saran 

Anahtar Kelimeler: Derince Cemevi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri