19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

TÜBİTAK'tan Bilim Merkezi’ne ziyaret

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ile beraberindeki heyet, Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret etti

01 Nisan 2015 Çarşamba 13:51
TÜBİTAK'tan Bilim Merkezi’ne ziyaret

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası restore edilerek yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Kocaeli Bilim Merkezi’ni, TÜBİTAK heyeti ziyaret etti.

 

OKUMUŞ İLE YEŞİLDAL EŞLİK ETTİ

TÜBİTAK ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Kocaeli Bilim Merkezi, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’nu ağırladı. Ziyarette Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’na Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal eşlik etti.

 

DÜZENEKLERİ TEK TEK DENEDİ

Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek Bilim Merkezi’nde açılış öncesi TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Arcaklıoğlu, sergileri yerinde gördü. Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal’dan Bilim Merkezi hakkında bilgi alan Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, düzenekleri tek tek denedi.

 

KOCAELİ BİLİM MERKEZİNDE NELER OLACAK?

Kocaeli Bilim Merkezi’nde 200 deney düzeneği ve bu düzeneklerin sergileneceği dört adet özel tasarım galeri bulunacak. Merkezde tüm ziyaretçilere hitap edecek eğitim salonları ve bilimsel çalışmaların yapılacağı atölyelerin yanı sıra bilimsel söyleşilerin ve gösterilerin yapılacağı sahneler, araştırma ofisleri, gökevi, hediye dükkânları ve bilim kafe de yer alacak

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri