19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Suudi hayırsever, Başkan’a Kabe örtüsü hediye etti

Başkan Karaosmanoğlu, Kartepe Acısu’da cami yaptıran Suudi hayırsever Mohammed Al Kattan’ı makamında misafir etti

27 Ocak 2015 Salı 10:56
Suudi hayırsever, Başkan’a Kabe örtüsü hediye etti

 

 

Kartepe Acısu’da külliye hizmeti de verecek bir cami yaptıran Suudi hayırsever Mohammed Al Kattan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek, Kabe örtüsü hediye etti. Her yıl hac mevsiminde arefe günü hacı adayları vakfedeyken değiştirilen Kabe örtüsü, siyah boya ile boyanmış halis ipekten üretiliyor.

 

SUUDİ HAYIRSEVER ACISU’DA CAMİ YAPTIRIYOR

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette, yapılacak caminin özellikleri de Başkan Karaosmanoğlu’na aktarıldı. Yaklaşık bir ay sonra açılacak cami inşaatı bittiğinde, dış mekan kapasitesiyle iki bin kişiye hizmet verecek. Camide asansör, imam için lojman ve Kur’an kursları da olacak. Başkan Karaosmanoğlu’nu caminin açılışına davet eden Suudi hayırsever Mohammed Al Kattan, Kartepe’nin yeşil doğasını çok sevdiğini de dile getirdi.

 

TAM BİR KÜLLİYE OLACAK

Başkan Karaosmanoğlu, Acısu’ya yapılan külliyenin inşaatından dolayı Suudi hayırsever Mohammed Al Kattan’a teşekkür etti. Son yıllarda Arap yarımadasından birçok kişinin Kartepe ve Yuvacık bölgelerinde yerleşerek, hayatlarının belli dönemini ilimizde geçirmesinden dolayı memnuniyetleri ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Cami inşaatını üstlenen hayırseverimiz Mohammed Al Kattan’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Yılın belli dönemlerinde burada yaşayan Arap kardeşlerimizi misafir etmekten dolayı da mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri