banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Seka Dokümantasyon Merkezi Açıldı

Seka Kağıt Fabrikası’na ait bilgi ve belgelerin yer aldığı Dokümantasyon Merkezi hizmet vermeye başladı.

24 Ekim 2014 Cuma 13:57
 Seka Dokümantasyon Merkezi Açıldı

Eski Seka Kağıt fabrikasının restore edilmesiyle kurulan Türkiye’nin en büyük kağıt müzesi Seka Kağıt Müzesi’nin arşivinde bulunan belge ve bilgilerin yer aldığı Dokümantasyon Merkezi açıldı. Dokümantasyon merkezinde bulunan kitap, dergi, fotoğraf ve belgeler araştırmacıların kullanımına sunuldu.

 

KÜTÜPHANEDE 8 BİN 873 ADET ESER YER ALIYOR

Seka Kağıt Fabrikası personel lojmanı olarak kullanılan ve Seka Kültür Alanı içinde yer alan bina, restore edilerek Seka Kağıt Müzesi Dokümantasyon Merkezine dönüştürüldü. Dokümantasyon Merkezi içerisinde SEKA Kağıt Fabrikaları Kurucu Müdürü Mehmet Ali Kağıtçı’ya ait eserlerden oluşturulmuş küçük bir Kağıtçılık İhtisas Kütüphanesi de yer alıyor. Kütüphanede Türkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca dillerinde 4 bin 392 kitap, 4 bin 481 dergi ve belge ile toplam 8 bin 873 adet eser yer alıyor.

 

10 BİN FOTOĞRAF BULUNUYOR

SEKA Kağıt Müzesi Dokümantasyon Merkezi’nde SEKA Kağıt Fabrikaları’ndan kalma ve SEKA Kağıt Müzesi koleksiyonuna ait evrak, fotoğraf, dergi, doküman ve multimedia türü materyaller bulunuyor. Kağıt Fabrikasından kalan 10 bin civarında fotoğraf orijinal ve dijital haliyle korunuyor. SEKA Kağıt Müzesi Müze Yönetim Sistemi yardımıyla araştırmacılar istedikleri bilgi ve belgeye dijital ortamda kolaylıkla ulaşabilecekler.

 

BELGE VE FOTOĞRAFLAR ÖZELLİKLERİNE GÖRE KORUNUYOR

Dokümantasyon Merkezinde kitap ve dergiler için kütüphane oluşturuldu. Compact raf sistemli arşivde değerli ve korunmaya muhtaç evrak, fotoğraf ve dokümanlar asitsiz gömlek, asitsiz zarf ve asitsiz kutularda künye ve envanter bilgilerine göre muhafaza ediliyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri