banner425
20 Nisan 2024 Cumartesi

Derince’de Çocuk Bayramı Şenliği

MARKA yönetim toplantısı yapıldı

Doğu Marka Kalkınma Ajansı 2015 yılı 4. Yönetim Kurulu Toplantısı Dönem Başkanı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 12:22
 MARKA yönetim toplantısı yapıldı

 

 

 

MARKA 2015 Yılı 4. Yönetim Kurulu Toplantısına; Dönem Başkanı Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Bolu Valisi Aydın Baruş, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş,  Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kalkınma Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve MARKA temsilcileri katıldı.

 

MARKA Dönem Başkanı Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yönetim Kurulu toplantısı öncesi yaptığı konuşmalarında; “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısını bugün Kocaeli’nde yapmaktan ve yönetim kurulu üyeleri başta değerli Valileri olmak üzere belediye başkanlarımız, üyelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımız ve İl Genel Meclis Başkanlarına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

 

Başlarken toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Alınacak kararların 5 ilimizdeki insanımıza, bölgemize, ülkemize hayırlı ve faydalı kazanımlar sağlamasını diliyorum.

 

Son günlerde meydana gelen terör saldırıları sonucunda şehit olan Asker, Polis ve Sivil bütün bu ülkenin kahramanlarına rahmet ve minnetlerimizi sunuyoruz. Ruhları şad,mekanları cennet olsun. Yaralı olan güvenlik personelimize de acil şifalar diliyorum, ailelerine sabır diliyorum, milletçe bu büyük dayanışmamızda her türlü tehdidi saldırıyı birlik ve beraberliğimize dönük her türlü unsuru bertaraf edeceğimizi ve kararlılıkla bu saldırılar karşısında milletçe yolumuza güvenle devam edeceğimizin bir kez daha altını çiziyorum.

 

Bildiğiniz gibi MARKA Türkiye’de yerel ölçekteki kalkınmayı bölgesel boyutta gerçekleştirmeyi amaçlayan bu doğrultu da kurulan merkezi Kocaeli ama bağlı ve birlikte yönetilen iller olarak, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerini kapsayan aslında Türkiye’nin çok önemli gelişme ve kalkınma perspektifinde katkılan sunan bir bölgemiz.

 

Gerek milli gelire katkısı, gerekse stratejik olarak üretim sektörlerine doğrudan katkısı ve etkisiyle Türkiye’nin zenginliğine derinliğine ve gücüne çok önemli katkılar sunan MARKA ve MARKA Bölgesi Kalkınma Ajansı ile birlikte hızlı bir büyüme, kalkınma ve yerel ölçekteki özellikle kalkınma dinamiklerini değerlendirme noktası da çok başarılı bir performans sergilemiştir.

 

Kuruluşundan bugüne MARKA’nın toplam proje bütçesi 70 milyon 852 bin 28 TL olmuştur. Eş finansman olarak proje ortağımız sivil toplum, kurum, kuruluş, firma ve şirketlerin katkısı olan 65 milyon TL’sını katarsak bugüne kadar toplam doğrudan aktarılan ve yaratılan kaynak 135 milyon 646 bin 413 TL.’sına ulaştı. Tüm bu projelerde sağlanan, doğrudan istihdam 2200 kişiyi ve dolaylı istihdam daha ötesinde büyük ve önemli bir istihdamı gerçekleştirmiştir.

 

Özellikle MARKA’nın bölgede öne çıkan ve stratejik olarak bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağı umulan metal, metal işletme, otomotiv ve yan sanayi, plastik, kimya, makine, gemi inşa ve süs iplikçiliği gibi bölgenin yerel ölçekte var olan ama geliştirilerek daha ötesinde bir katma değer yaratmaya amaçlayan sektörel anlamdaki destekleri de altı çizilmesi, istihdam ve katma değer yaratma açısından not edinmesi gereken sektörel başlıklardır.

 

Ajansımızın yürüttüğü yenilikçilik faaliyetleri adına özellikle Türkiye’de örnek olan ve geçtiğimiz yıl Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın da Kocaeli’ndeki bir toplantıda hem Türkiye sunumunu, hem de projemizin önemini vurgulayarak paylaştığı gibi 5 ilimizde yatırımcıları doğrudan yönlendirmek, yatırım arsalarını ve altyapılarını hazırlamak amacıyla üretilen yatırıma uygun arsa bilgi sistemi, YAKBİZ, Teknoloji Transfer Ofislerinin kurulumu,  MARKA start dediğimiz teknoloji tabanlı bölge il ve ilçe güncel istatistik sistemi ve veri ulaşımını amaçlıyor. Organize Sanayi Bölgesi kurulum destekleri ve en önemlisi projelere dönük bir destek süreci.

 

Tün bunları düşündüğümüzde MARKA’nın bölgede kalkınmayı hızlandıran, bölgenin gelişime doğrudan katkı sağlayan ve yerel kaynakları çarpan etkisiyle çoğaltan bir stratejik yaklaşıma hakim olduğu görülmekte.

 

Bugünkü toplantımızda da yönetim kurulumuz olarak 2015 yılı Mali destek programlarımızı sonuçlandıracağız. Bildiğiniz gibi bu yılki mali destek programlarımız 3 ana temel başlıkta ve 1 destek başlığında olmak üzere 4 başlıkta 13 milyon 500 bin TL. yardımı içeriyor. Bunlar temiz üretim, mali destek programı 3 milyon TL bütçeye sahip, makine imalat sanayi sektör geliştirme mali destek programı 3,5 milyon TL. içeriyor. Turizm mali destek programı 3,5 milyon TL içeriyor ve Kültür ve Turizm küçük ölçekli alt yapı mali destek programı olmak üzere toplam 13 milyon 500 bin TL mali destek programının bugün kararını bağlıyoruz.

 

Ben, şimdiden bu kaynağın, bu ana başlıklarda kullanacak olan başta kurum ve kuruluş özel sektör firmalarımıza hayırlı olmasını ve bölgemiz ve ülkemiz için hem istihdam hem de üretim artışı ve ihracata dayalı üretime önemli katkılar sağlamasını diliyorum. Tüm bu çalışma ve çabalarda geriden bugüne kuruluşundan bu yana MARKA’da görev alan Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanlarımız, İl Genel Meclis Başkanlarımız, Oda üyelerimiz ve Kalkınma Kurulu üyelerimize içtenlikle teşekkür ediyor, tekrar yönetim kurulu toplantımıza katılan konuklarımıza Kocaeli’ne hoş geldinizdiyen Vali Güzeloğlu’nun konuşmasından sonra Yönetim kurulu toplantısına geçildi. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri