banner427

29 Mart 2024 Cuma

İbrahim Şirin: Kazanan Derince’miz Olacak
banner406

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi ilk günden doldu taştı

Açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı İzmit Belediyesi Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi ilk günden gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı

24 Ocak 2023 Salı 12:16
Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi ilk günden doldu taştı
İzmit Belediyesinin oluşturduğu Belsa Gençlik Sokağı’nda hizmete açılan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, ilk günden doldu taştı. Açılış kurdelesi 21 Ocak’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kesilen kütüphaneye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Çetin Emeç Kütüphanesi’nin ardından kente kazandırdığı Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi de öğrencilerin ilk durağı oldu.

FERAH VE KONFORLU YAPISI DİKKAT ÇEKİYOR
Yaklaşık bin metrekare alanda hizmet veren kütüphane ilk günden doldu. Kullanıcılar, ferah ve konforlu yapısıyla dikkat çeken Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde, sessiz çalışma ortamı ve grup çalışma alanının yanında sesli çalışma ve sessiz okuma alanı olmak üzere 2 farklı terası rahatlıkla kullanabiliyor. Ayrıca, 10 adet bilgisayar kullanıcıların hizmetine sunulurken, dileyen tüm kullanıcılar için internet imkanı da bulunuyor.

“TÜM İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILIYOR”
Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ne ders çalışmaya gelen Yunus Emre Gümüşyay, “Leyla Atakan Şehir Kütüphanesini genel olarak çok iyi buldum. Zaten yeni açıldı. Genişlik açısından çok iyi. Konfor açısından da çok iyi. Buraya gelince hiçbir sıkıntı çekmiyoruz. Şehir içinde olduğu için diğer işlerimizi de halledebiliyoruz. Dinlenme alanları geniş ve ferah. Baya güzel ve hoş. Ciddi anlamda tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor“ dedi

“BURASI İYİ Kİ AÇILMIŞ”
Eda Nur Ellialtıoğlu, “Leyla Atakan Şehir Kütüphanesini çok beğendim. Hem tek çalışanlar için hem de grup çalışanlar için çok güzel. İnternet, priz, su ve kahve gibi ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Oturma alanları çok rahat. Çok beğendim. İyi ki açılmış. Burası çok büyük, alan çok geniş o yüzden rahat rahat çalışabiliyoruz. Bunun için İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“İYİ Kİ BURASI DİYORUM”
Kütüphaneyi çok güzel bulduğunu söyleyen Sevca Şimşek, “Öncellikle buranın açılması bizim için çok güzel oldu. Çünkü diğer kütüphaneler öğrenciler için çok küçük kalıyordu. İçeriye girince insanı çalışmaya iten bir ortam var. Çalışma alanları, dinlenme alanları da çok güzel. Burası iyi ki açılmış. İyi ki burası diyorum. Herkese de yakın, çok mutluyum bu açıdan. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN GAYET İYİ OLDU”
Ömer Faruk Arslan, “Kütüphane gayet güzel. Öğrenciler için de gayet iyi oldu. Mevcut iki üç tane kütüphane var sanırım ama yeterli gelmiyordu. Kütüphanelere gidip ders çalışamadığım zamanlar oldu. Bu çok iyi oldu benim için. İyi ki açılmış diyorum burası için. İzmit Belediyesine bize bu kütüphaneyi kazandırdığı için teşekkür ediyorum.

SAAT 22.00’YE KADAR AÇIK
Kullanıcılar, gelenekseli ve dijitali birlikte sunarak hibrit bir kütüphane olan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ne kutuphane.izmit.bel.tr internet adresinden ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor. Kütüphanede 9 bin 781 basılı kaynak ve 25 bin 855 dijital kaynak olmak üzere 35 bin 636 adet kaynak kitap yer alıyor. Kütüphane, hafta içi sabah 08.30 - 22.00 arası cumartesi günleri ise sabah 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.
 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 29 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri