banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

KOCAELİ AFAD’DA 2. GRUP GÖNÜLLÜ YÜZ YÜZE EĞİTİMİ TAMAMLANDI

AFAD İl Müdürlüğü, AFAD Gönüllülerine yönelik yüz yüze eğitimlerin ikincisini tamamladı.

02 Aralık 2020 Çarşamba 14:21
KOCAELİ AFAD’DA 2. GRUP GÖNÜLLÜ YÜZ YÜZE EĞİTİMİ TAMAMLANDI
AFAD Başkanlığınca 1,5 yıl önce başlatılan Gönüllülük sisteminde ikinci aşamaya geçilmiş, E-devlet üzerinden gönüllü kaydı oluşturan ve teorik olarak verilen 4 uzaktan eğitim programını tamamlayan İlimizdeki AFAD gönüllülerinin ilk grubuna Ekim ayında Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünde yüz yüze eğitim verilmişti.
16-25 Kasım tarihleri arasında 2. grup AFAD gönüllüleri de Kocaeli AFAD’da uygulamalı saha eğitimlerini alarak ikinci aşamayı tamamladı.
8 gün süren eğitimlerin ilk 5 gününde AFAD eğitim uzmanları ve arama kurtarma teknisyenleri hafif arama kurtarma içerikli konularda eğitim verdi. Arama kurtarma başlığında; depremin jeolojik anlamda oluşumu ve alınması gereken önlemler, bina yapı sistemleri, bina enkaz işaretlemeleri, arama kurtarma ekiplerinin oluşumu, olay yeri yönetimi, lojistik ve intikal, ekiplerin güvenliği, tahliye, yaralı taşıma teknikleri, kurtarma malzemelerinin teorik ve uygulamalı tanıtımı, kuyulardan ve üst katlardan kurtarma pratiği ve çadır kurma uygulaması anlatıldı.
6. gün yangın teorik eğitimi ve uygulaması işlenirken, son iki günde ise Sağlık İl Müdürlüğünden uzman personeller sertifikalı ilk yardım eğitimi verdi. 
 
“İZMİR DEPREMİ GÖNÜLLÜ SAYISINI ARTTIRDI”
Eğitim programının “AFAD Tanıtımı ve Beklentilerin Alınması” konulu ilk dersini veren AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, gönüllülükle ilgili bilgilendirmelerde de bulundu. Ekim ayında İlimizde 4 bin 424 AFAD gönüllüsü varken İzmir depremi sonrası Kasım ayında bu sayının bir anda 6 bin 620 ye çıktığını, bunun da duyarlılıklarımızın müsibetlerle ilintili artış gösterdiğini aktardı.
Daha da önemlisinin ilk 15 ilde nüfusa oranla Kocaeli sürecin başından bu yana hep birinci iken İzmir’in 12. sıradan artık birinci sıraya yükselmesi olduğunu vurgulayan Tekoğul, depremin merkezi konumundaki İzmir’in gerçekle yüzleşmesi anlamında gönüllü sayılarında bir zirve yakaladığını söyledi.
 Tekoğul, pandemi dönemi atlatılana kadar yüz yüze eğitimlere ara verildiğini de sözlerine ekledi.
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri