banner427

banner425
28 Mart 2024 Perşembe

Derince’de Sağlık Yatırımları Konuşuldu
banner406

Kimse sokakta kalmasın hiç kimse aç ve açıkta kalmasın

Havaların soğumasıyla birlikte Büyükşehir, sokakta yaşayan vatandaşları bulup Barınma Evi’ne yerleştiriyor.

02 Aralık 2016 Cuma 17:29
Kimse sokakta kalmasın hiç kimse aç ve açıkta kalmasın

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşayan evsiz vatandaşların soğuk kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için çalışma yapıyor. Terminale, köprü altlarına, camilere ve hastanelerin acil servislerine sığınarak kışı geçirmeye çalışan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi kucak açıyor. Muhtaç vatandaşlar sokaktan alınarak Barınma Evi’ne yerleştiriliyor. Bu tür yerlerde düzenli tarama yapılmasının yanında muhtaç vatandaşların zabıta ekiplerine bildirilmesi için vatandaşlara uyarıda bulunuluyor.

 

BARINMA EVİ’NDE 40 VATANDAŞ VAR

Zabıta ekipleri tarafından sokakta bulunan vatandaşlar kimlik kontrolü yapıldıktan sonra sıcak yemek ve yatak sağlanan Barınma Evi’ne götürülüyor. Muhtaç vatandaşları bulmak için devriye gezen zabıta ekipleri vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiriyor. Barınma Evi’nde şu anda 40 vatandaşa hizmet veriliyor.

 

YETKİLİLERE MUTLAKA BİLDİRİN

Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 8 bin 330 vatandaşa barınma hizmeti verdi. Geçen iki yıl içerisinde 430 hasta ve yakını konaklama hizmeti aldı. 76 vatandaş Huzur Evi’ne yerleştirildi. 530 yabancı uyruklu kişi misafir edildi. 47 kişi de bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirildi. Sokakta kalan vatandaşların Zabıta 153 ve Çözüm Masası 444 11 41 No’lu telefonla yetkililere bildirilmesi isteniyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri