16 Nisan 2024 Salı

Kocaeli 38. Kent Bayramlaşmasına Hazır!

İZMİT’TEKİ EVLERDE ÇEVRE HASSASİYETİ

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin uyguladığı çevre projelerini, okulların yanında hanelerde de başarı ile yürütüyor.

05 Mart 2019 Salı 09:59
İZMİT’TEKİ EVLERDE ÇEVRE HASSASİYETİ
 Evlerden bitkisel atık, yağ ve elektronik atıkları toplayan yetkililer geçtiğimiz hafta yaklaşık 150 litre bitkisel atık yağ ile 1000 kg e-atık topladı. Bu tür atıkların doğaya bırakıldığı takdirde su ve toprak kirliğine yol açtığı; ayrı toplanması halinde ise ekonomik kazanç haline dönüştüğünü belirtti.

 

1 LİTRE ATIK YAĞ 1 MİLYON LİTRE SUYU KİRLETİYOR

 

1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği, e-atıkların içerisinde bulunan ağır metallerin ise toprağa ve suya karışması ile canlı yaşamına olumsuz etkilediğini ifade eden çevre koruma ve kontrol müdürlüğü yetkilileri vatandaşların konuya gösterdiği duyarlılıktan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 16 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri