banner425
26 Nisan 2024 Cuma

Derince’de 23 Nisan Coşku ile Kutlandı

İtfaiyeden yangın güvenliğine sıkı denetim

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü denetim ekipleri, tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirlerini denetliyor

14 Ekim 2014 Salı 12:50
İtfaiyeden yangın güvenliğine sıkı denetim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren denetim ekipleri, ilimizdeki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirlerini denetliyor. Denetim ekipleri, son olarak ilimizde faaliyet yürüten beş yıldızlı bir otelin yangın güvenlik sistemlerinde denetim yaptı.

 

KONAKLAMA MERKEZLERİ DENETLENDİ

Mühendislik ve itfaiyecilik konularında uzman teknik personelden oluşan denetim ekibi, işletmelerdeki yangın sitemlerinin ve ekipmanların işlevselliğini kontrol ediyor. Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nce yapılan yıllık denetim planına göre sağlık, eğitim ve konaklama işletmelerinde denetimler yapılıyor. Denetim kapsamında bu yıl içinde 44 sağlık tesisi ile 50 konaklama işletmesi denetlendi. Denetim ekipleri, son olarak ilimizde faaliyet yürüten beş yıldızlı bir otelin yangın güvenlik sistemlerinde denetim yaptı.  Denetim çalışmalarının sürdürüldüğü çalışmalar kapsamında ilimizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ise önümüzdeki günlerde denetime tabi tutulacak.

 

EĞİTİM VE TATBİKAT ÖNEMLİ

Denetimlerde açılıştaki rapor verme esnasında aldırılan tedbirlerin güncel olarak aktif olup olmadığı ve düzenli biçimde yaptırılması gereken bakım-ölçüm işlemlerinin yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Yeni yasal düzenlemeler gereğince eklenmesi gereken tedbirler de aldırılıyor. Tesis ve işletmelerde yapılan denetimlerde fiziki tedbirlerin yanında, çalışan personelin işyerindeki mevcut yangın tedbirlerinin neler olduğu ve bu tedbirleri nasıl faaliyete geçirebileceği konusunda bilgi sahibi olup olmadıklarına da dikkat ediliyor. Yeni yasal düzenlemeyle beraber çalışanlara yangın eğitimi, AFAD veya itfaiye teşkilatı tarafından verilebiliyor.

 

EKSİKLİKLERİNİ GİDERMEYENE YASAL İŞLEM

Yangın güvenliğinin sağlanmasına ve sürdürülmesine ilişkin denetim süreci, öncelikle proje aşamasından başlayıp, tesisin veya işletmenin açılış safhasındaki ruhsatlandırma işlemleri sırasında verilen uygunluk raporu ile devam ediyor. Tesis ve işletmelerin ruhsat alarak faaliyete geçmesinin ardından ise rutin olarak denetim yapılıyor. Denetim yapılan işletmede, yangın emniyet tedbirlerinin aktif olup olmadığı kontrol ediliyor. Denetim amacıyla tesis ve işletmelere gerçekleştirilen ziyaretin başlangıcında, öncelikle ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriliyor. Belirlenen eksikler varsa tamamlanması için makul süreler veriliyor. Tanınan süre sonunda eksikliklerini gidermeyen işletmeler hakkında yasal işlem başlatılıyor.

 

ENVANTER KAYITLARINA GÖRE DENETİM YAPILIYOR

Bu denetimlerin sağlıklı biçimde yürütülebilmesine azami derecede önem veren itfaiye denetim ekipleri, Kocaeli’nin denetim kapsamına alınacak tesislerinin envanterini çıkarttı. Bu envanter çalışması, itfaiye arşiviyle birlikte ilçe belediyelerinin, ticaret, sanayi ve esnaf-sanatkar odalarının, organize sanayi bölge müdürlüklerinin arşivleri de eş zamanlı olarak taranmak suretiyle gerçekleştirildi. Bu çalışmanın sonunda her bir tesise özel kimlik takip dosyaları açıldı. Bu dosyalar tesis ve işletmelerin yer aldığı ilçelerin adlarını taşıyan özel arşiv dolaplarına yerleştirildi. Bu arşivin sürekli güncellenmesi de sağlanıyor. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 26 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri