banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Her Şeyden Önce Değişim ve Devrim Türkiye’de Ulaşım Alanında Olmuştur

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, ilk ziyaretlerini Gebze Belediyesine gerçekleştirdi.

14 Haziran 2021 Pazartesi 16:35
Her Şeyden Önce Değişim ve Devrim Türkiye’de Ulaşım Alanında Olmuştur

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, ilk ziyaretlerini Gebze Belediyesine gerçekleştirdi.
Ziyarette; Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ın eşlik ettiği Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından karşılandı.
Başkanlık Makamına geçen Bakan Karaismailoğlu ve protokol üyeleri bir süre görüşme gerçekleştirdikten sonra Darıca Belediyesine geçerek, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ı ziyaret ettiler.
Darıca ilçesinde tamamlanan ve devam eden projeler hakkında Bakan Karaismailoğlu’na bilgi sunumunda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.
Gebze OSB- Darıca Sahil Metro Hattı TBM Başlangıç Töreni Sayın Bakanımızın Teşrifleriyle Gerçekleştirildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Kocaeli’nin ilk metro hattı olma özelliğini taşıyan Gebze Organize Sanayi Bölgesi- Darıca Sahil Metro Hattı TBM Başlangıç Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Tören öncesi Gebze Organize Sanayi Bölgesi- Darıca Sahil Metro Hattında kullanılan malzemelerin üretildiği şantiyede incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sami Çakır ve Saffet Sancaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aydın Ünlü ve çok sayıda davetli katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmalarıyla başlayan törende Vali Seddar Yavuz ülkemizdeki değişimin her şeyden önce ulaşım alanında gerçekleştiğini belirterek yaptığı konuşmalarında; “Her şeyden önce şunu söylememiz gerekir ki; değişim ve devrim Türkiye’de ulaşım alanında olmuştur. Memleketimizin en ücra köşelerindeki yollarından ve metro ve hızlı tren hatlarından bunu çok rahat görebiliriz. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza çok kıymetli heyetine minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz. Kocaeli’de her gün 670 bin kişi işe gidiyor ve sadece Körfez Kocaeli bölgesinde ki dış ticaret hacmimizin Türkiye’deki dış ticaret hacmine göre %19’u bölgemizde gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu rakamlara baktığımızda da bu şehre ne yapılsa şehrimiz hak ediyor. Çünkü bu şehir Türkiye’deki en fazla vergiyi veren 4. şehir. Bu anlamda burada iş adamlarımıza, emek veren işçi kardeşlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Aslında daha önce başlayan ve bugün çok daha anlamlı hale gelen önemli bir yatırımı, bir çalışmayı bugün birlikte yapacağız. Sayın Bakanımıza ve değerli heyetine bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum.” diyen Vali Yavuz metro hattının bölgemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ise yaptığı konuşmalarında; “Ülkemizin güçlü sanayisinin simgesi olmuş şehirlerimizden Kocaeli’de, ulaşım kalitesini daha da yukarılara taşıyacak, Gebze halkının sahil ve Marmaray ile bağlantısını kolaylaştıracak Gebze OSB-Darıca Sahil Metro projesinin TBM kazı başlangıç törenine hepiniz hoş geldiniz. Bakanlığım ve şahsım adına tüm Kocaelili hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum. Her zaman vurguladığım gibi; vatanımıza olan sevgimizi lafla değil; işle, çalışmayla ve projelerle ortaya koyuyoruz.

Türkiye’yi Avrupa’nın 6. Dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren İşletmecisi Yaptık.

Türkiye genelinde 12 ayrı şehirde toplam olarak 810 km şehir içi raylı sistem hattı işletildiğini belirten Bakan Karaismailoğlu; “Halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla, 19 yıldır süregelen Ulaştırma ve Altyapı hamlemizi, güçlendirerek yarınlara taşımak üzere gece gündüz çalışıyoruz. Tüm sektörlerle birlikte, 2002 yılından itibaren ulaşım ve altyapı alanında tamamladığımız projelerimizle, ülkemizi kara, hava, demir ve denizyollarında kat be kat ileriye taşıdık. Bu projeleri gerçekleştirirken yüce Allah’tan ve milletimizden başka kimseden güç almadık. Geldiğimiz noktada Demirağlarla ördüğümüz Türkiye’yi Avrupa’nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık. Pekin’den Londra’ya kadar uzanan “demir ipek yolunu” tamamladık. Ayrıca, Türkiye genelinde 12 ayrı şehrimizde toplam olarak 810 kilometre şehir içi raylı sistem hattı işletilmektedir. Bu hatların 312 kilometrelik bölümünün bakanlığımız tarafından yapıldığını özellikle vurgulamak istiyorum. Bunun yanı sıra; Bakanlığımızca yapımı devam eden 11 ayrı projede, toplam 147,3 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşa ediliyor. İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de de İzban projelerini hayata geçirdik. İstanbul’da 104,5 km’lik 7 hattın tamamını 2023 yılında hizmete açarak, milletimizin hizmetine sunacağız. Gaziantep’te, Konya’da, Kayseri’de Bursa’da da raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor.

Trenlerimiz, İleri Teknoloji İle Yerli ve Millî Teknoloji İle Türkiye’de Üretiliyor.

Projenin Gebze OSB ve Gebze-Darıca ilçeleri arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu; “Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımızın istasyon sayısı 11 ve hat uzunluğu 15,4 kilometre olarak planlandı. Ayrıca, sözleşme kapsamında hattın Gebze OSB İstasyonu’nun yaklaşık 1 km kuzeyinde 150 bin metrekarelik bir alanda 68 metro aracı kapasiteli depo alanı da yapıyoruz. Ulaşım hızı saatte 80 km olacak metro hattımız, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacaktır. Bu kıymetli proje ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçeleri arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımız aynı zamanda, Gar İstasyonu’nda Marmaray’a bağlanacak. Hattımız tamamlandığında çalışacak olan 28 adet araç alımı sözleşmesini de 22 Temmuz 2020 tarihinde imzaladık. Trenlerimiz, ileri teknoloji ile yerli ve millî teknoloji ile Türkiye’de üretiliyor.”




Proje Varsa, Ekonomik Refah Var.

Bakanlık olarak, ülkemizin refahı, çocuklarımızın geleceği için çalışıp, fikir ve proje üretiyor olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Bakan Karaismailoğlu; Bugün size müjdeli bir haber vermek istiyorum. Proje bedeli 2 milyar 488 milyon 489 bin lira olan hattımızın OSB-Gebze Gar arasındaki bölümünü 2023 yılının İlk çeyreğinde, Gebze Gar-Darıca Sahil kesimi de 2023 yılının sonunda hizmete almayı hedefliyoruz. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımızın hizmete girmesiyle birlikte, 2023-2048 yılları arasındaki 25 yılda yakıttan, zamandan ve çevresel etkilerden doğan ekonomik kazancın 27,3 milyar lira olacağını öngörüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin refahı, çocuklarımızın geleceği için çalışıp, fikir ve proje üretiyor olmaktan çok mutluyuz. Proje varsa, ekonomik refah var. Proje varsa, gelecek var. Proje varsa, iş, aş ve ticaret var. Bugün bakıyoruz; bırakın proje yapmayı, taş taş üstüne koymaktan aciz olanlar, projelerimizi eleştiriyor. Biz ise her gün yeni bir projeyi tamamlamanın, bir yenisine ise başlamanın heyecanıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Buraya, deyim yerindeyse, ayağımızın tozuyla geldik. Önceki gün Ahlat-Karahasan-Malazgirt Yolumuzu hizmete açtık. Bir önceki gün Ayvalık’ta esnafımızla buluştuk. Balıkesir-Savaştepe, Balıkesir-Dursunbey Karayolu şantiyesini, son sürat devam eden çalışmalarımızı inceledik. Yurdumuzun her bir köşesinde, her yeni günde milletimizin hayır duasını almak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Kanal İstanbul’un da ilk köprüsünün temelini 26 Haziran’da atıyoruz. Sazlıdere geçişinde Başakşehir; Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak gergili eğik askılı köprü imalatına başlıyoruz. Ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte, uzunluğu 860 metre olurken, yaklaşım viyadükleri ile köprünün toplam uzunluğu 1.618 metreye ulaşacak. Köprü, trafiğe 2x4 şeritli olarak hizmet edecek. Köprünün platform genişliği ise 46 metre olacak. Unutmayın, bugün Kanal İstanbul’a karşı çıkan zihniyet, geçmişte Marmaray’ı, Avrasya tünelini de istemedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de karşı çıktı. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algılar yaptı. 1973 yılında açılan 1. Boğaz köprüsüne karşı çıkan bu zihniyet hiç değişmedi. Dünyaya liderlik edecek güç ve kaynaklara sahip bu güzel ülkemizin ilelebet payidar kalması, çalışmaktan, üretmekten, yerli ve millî teknolojiler geliştirmekten geçiyor. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışıyor, örnek gösterilen projeler yapmayı sürdürüyoruz…

Ne Yapıyorsak, Ülkemizin Gelişmesi, İstihdamın ve Üretimin Artışına Katkı Sağlamak İçin Yapıyoruz.

Tüm demiryolu işletmelerini, önemli sanayi, ticaret, üretim ve lojistik merkezleri arasında yaptıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu; Bugün itibarıyla metro hattımızın inşaatında %26 oranında ilerleme kaydettik. Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattımızdaki bugünkü programımızda, Darıca Sahil İstasyonu’ndan Gebze Gar İstasyonu yönünde ilk TBM makinası ile kazıyı başlatacağız. Bu ilk makina, 3 bin 400 metre ilerleyerek Gebze Gar İstasyonu’na ulaşacak. İkinci TBM makinası da Ağustos başında kazıya başlayacak. Her iki makina, 2022 yılı ilk yarısı içinde kazılarını tamamlamış olacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, raylı sistemleri, yapım, işletme, çevre hassasiyeti ve zaman tasarrufu bakımından ‘kârlı sistem’ olarak görüyoruz. Tüm demiryolu işletmelerimizi, önemli sanayi, ticaret, üretim ve lojistik merkezleri arasında yapıyoruz. Bu şekilde aynı zamanda, bir ulaşım modumuz, diğer ulaşım sistemleri ile entegre, tamamlayıcı ve trafik yükünü hafifletici şekilde yapıyoruz. Ne yapıyorsak, ülkemizin gelişmesi, istihdamın ve üretimin artışına katkı sağlamak için yapıyoruz. Ne yapıyorsak halkımızın refahının artırılması için yapıyoruz. ‘Hizmet siyaseti’ anlayışı ile çıktığımız bu yolda, azimle, kararlılıkla ve sağlam adımlarla ilerliyoruz. Günü birlik siyasi çekişme ve kavgalardan uzak, 7/24 esasına göre, canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına doğru, diğer ulaşım modlarında olduğu gibi, ülkemizi demiryolu ağları ile örmeye devam edeceğiz. Bu duygularla, programımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah metromuzun açılış programlarında da yine birlikte olmayı temenni ediyorum. Sağlıcakla kalınız.” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu metro inşasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.
 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri