19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Halkevi'ni Valilik restore edecek

1941 yılında faaliyete giren ancak yıllardır bakım görmeyen ve adeta çürümeye terk edilen Halkevi binası, Kocaeli Valiliği tarafından restore edilecek

27 Kasım 2020 Cuma 12:38
Halkevi'ni Valilik restore edecek
Uzun yıllardır Halkevi binasının restore edilmesi için çaba gösteren, İzmit Kent Konseyi Başkanı ve Biz İzmitiz Grubu kurucusu Hüseyin Erol, bir türlü restorasyon gerçekleşmeyince tüm vatandaşları kurumun önündeki demirlere kurdele bağlamaya ve bunu sosyal medyada paylaşmaya davet etmişti. Yaklaşık 2 yıl önce restore işlemleri için onay alınmasına rağmen çalışmalara başlanılmayan İzmit Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Binası Kocaeli Valiliği tarafından restore edilecek. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, beraberindeki ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri ve konuyla ilgili teknik personelinde katılımıyla İzmit Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan binada incelemelerde bulundu.
YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Yapılan incelemenin ardından binanın mevcut şekliyle güçlendirilmesi ve restorasyonu hakkında durum değerlendirme toplantısı yapıldı. İzmit Eğitim Kocaeli Seddar Yavuz toplantı ile ilgili Valilikten yapılan açıklamada, bina hakkında 30.07.2015 tarih ve 1107 sayılı Koruma Kurul Kararı ile statik inceleme yapılması istenilmiş, bahse konu inceleme Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılmıştı. Hazırlanan bu rapor sonrası restorasyon projesi Kocaeli KTVKK’nca 23.10.2018 tarih ve 3692 sayılı kararı ile uygun bulunması neticesinde 30.11.2018 tarihinde projeler YİKOB’a teslim edildiği belirtildi. İnceleme gezisi ve daha önce yapılan teknik incelemelerde binanın hasar durumunun güçlendirme projeleri ışığında yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğine karar verildi.
EN KISA ZAMANDA
Verilen bu kararlar doğrultusunda şu an Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan binada verilen hizmetlerin bulunacak yeni yerde devamlığının sağlanması sonrasında binanın restorasyon yapılmak üzere boşaltılmasına, güçlendirme projesinin süratle gözden geçirilerek yeni oluşmuş veya olabilecek hasarlar için mevcut projenin revize edilmesine, revize edilmiş projelerin ivedilikle YİKOB’a teslim edilmesine ve YİKOB tarafından mümkün olabilen en kısa zamanda güçlendirme ve restorasyon ihalesine çıkılmasına karar verildi.
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri