banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Büyükşehir ekipleri karla mücadeleye hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehrin yüksek noktalarında etkisini göstermeye başlayan kar yağışına karşı kar timleri mücadele ediyor.

07 Aralık 2018 Cuma 13:45
Büyükşehir ekipleri karla mücadeleye hazır
Kocaeli’de yüksek kesimlerde etkisini göstermeye başlayan kar yağışında yolların sürekli açık tutulması ve olası sorunların ortadan kaldırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kar Timleri hazır kıta bekliyor. 550 Personel ve 225 araçtan oluşan ekipler yüksek kesimlerde sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışına anında müdahale ederek yolları açık tutuyor. An itibariyle kapalı köy yolu bulunmuyor. Umuttepe bölgesinde tuzlama ve küreme için hazır bekleyen ekiplerin bir kısmı da Kartepe bölgesinde çalışma yürütüyor. Kar yağışına göre ekipler aralıklarla yol açma çalışmalarını sürdürüyorlar. 
 
KÜREME VE TUZLAMA YAPILIYOR
Ülkemizde de etkisini iyiden iyiye hissettiren kar, Kocaeli’de özellikle şehrin yüksek yerlerinde ve köylerde yağıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri de yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tuz depolama şantiyelerinde 25 bin ton tuz, kullanıma hazır olarak bekletiliyor.
 
YOLLAR KONTROL ALTINDA
Kocaeli’nde yüksek kesimlere yağan kar yağışıyla birlikte Kocaeli Üniversite Umuttepe Kampüsü, Kandıra Sarıhocalar, Kartepe Otel Yolu, Başiskele Baraj Yolu, Derince İshakçılar, Dilovası Çerkeşli ve Gebze Pelitli gibi tuz depolama şantiyelerinde ekipler hazır olarak bekliyor.
 
BUZLANMALARI ÖNLEMEK İÇİN
Ulaşım Dairesi ekipleri, buzlanmayı önlemek için tuz, solüsyon ve kar küreme araçlarını hazır tutuyor. Yoğun kar yağışında Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar, İtfaiye, Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerde, Karla Mücadele Ekiplerine yolların açılması için destek sağlıyor. Ekipler gece ve gündüz olmak üzere yolların sürekli açık kalmasını için çalışmalarına devam ediyor.
 
550 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
İlçelerde bulunan yüksek ana arter ve ara arterlerde konuşlandırılan ekiplerde, yollarında kısa sürede açılması için 550 personel görev yapıyor. 225 Adet Araç (3 Adet Kar Rotatifi, 31 adet kar küreme kamyonu, 6 adet kar küreme kamyonet, 23 adet grayder, 22 adet kanal kazıyıcı, yükleyici, 11 adet Loder, 15 Adet Ekskavatör, 6 adet kar robotu, 3 adet tır, 3 adet bobcat, 3 adet çekici trayler, 1 Adet Dozer, 2 adet paletli yükleyici, 15 adet tuzlama kamyonu, 1 adet vinç, 13 adet pikap, 5 adet akaryakıt tankeri, 34 adet kar bıçaklı traktör ve diğer araçlar) karla mücadelede kullanılıyor. Karla mücadeleye ihtiyaç halinde diğer Büyükşehir Belediyesi birimlerinde bulunan araçlarda katılıyor.
    

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri