banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

“Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” Bilim Merkezi’nde kutlanacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” dolayısıyla Kocaeli’ye geliyor.

10 Şubat 2019 Pazar 09:26
“Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”  Bilim Merkezi’nde kutlanacak
BM Genel Kurulu tarafından 22 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen “Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” dolayısıyla 11 Şubat 2019 Pazartesi günü Kocaeli Bilim Merkezi’nde program düzenlenecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katılacağı, kız çocuklarını bilime teşvik etmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla başarılı bilim kadınlarıyla kız çocuklarını bir araya getirecek.
 
PROGRAMA BAKAN SELÇUK DA KATILACAK
Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek programa, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un dışında kadın milletvekilleri, Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli il protokolü, başarılarını kanıtlamış kadın akademisyenler, başarılı girişimci kadınlar, bakanlık himayesinde bulunan 100 kız çocuğu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokul ve liselerde eğitim gören 100 kız öğrenci ile velileri katılacak.
 
CİNSİYET EŞİTLİĞİ GÜÇLENECEK
“11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”, BM Genel Kurulu tarafından 22 Aralık 2015 tarihinde ilan edildi. 2015 yılından bu güne kadar her 11 Şubat’ta kutlanan “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” bu sene Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenlenecek. Pazartesi günü saat 13.30’da başlayacak programda, kadınların ve kız çocuklarının bilim alanındaki çalışmalara tam ve eşit şartlarda katılmalarının sağlanması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
 
BİLİM KADINLARI TECRÜBELERİNİ AKTARACAK
Bakanlık logolu bez çantaların ve TÜBİTAK Bilim dergilerinin dağıtılacağı program, saat 13.30’da başlayacak. Bilimde başarılı ortaokul ve liseli kız öğrencilerin konuşma yapacağı programda, başarılı bilim kadınları da birer konuşma yaparak tecrübelerini kız öğrencilerle paylaşacak. Program, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşmasından sonra katılımcı belgesi takdimi ile devam edecek. Son olarak çekilecek aile fotoğrafından sonra protokol ve çocuklar, birlikte Bilim Merkezi içerisinde yer alan atölyeleri gezecek. 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri