19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gökçe: Güzel İlçemizi STK’larımızla Birlikte Yöneteceğiz

Başkan, ‘’Tarımda arazi bütünleştirilmesi şart’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ziraat Odası ziyaretinde tarım arazilerinin bütünleştirilmesi konusunun önemini vurguladı.

25 Şubat 2015 Çarşamba 12:40
Başkan, ‘’Tarımda arazi bütünleştirilmesi şart’’

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ziraat odasına yeniden seçilerek görevi devam ettiren Yusuf Karaaslan ve yönetimiyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, tarım arazilerinin birleştirilmesinin önem arz ettiğini dile getirerek, bu çalışmanın hızlanarak kentin tüm tarım alanlarında uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

 

BEREKETLİ ÇALIŞMALAR ORTAYA ÇIKACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Ziraat odası yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulunarak” Umut ediyorum ki hayırlı hizmetlerle birlikte bereketli çalışmalar ortaya çıkacak. Tarımın gelişmesi için odamızla birlikte neler yapabiliriz, bunun arayışı içerisinde olacağız. Tarımdaki üretimin ve kalitenin artması için, kurumlarımızla birlikte proje bazlı çalışmalar ortaya koymalıyız. Köylümüzün arazileri parçalanması, verimlilik açısında son derece yetersiz bir durumu ortaya çıkarıyor. Bunun için köylümüzü bilgilendirerek, akrabalar arasında ve mirasla tarım arazilerinin parçalanmaması ülkemizin yararınadır. Tarımda arazi bütünleştirilmesi şart olmuştur. Ülkemizde yapılan çalışmaların, pilot bölgeler halinde ilimizde de hızlandırılması gerekmektedir” dedi.

 

“SULAMA PROJELERİNİ DEVREYE ALIYORUZ”

Tarımsal ve hayvansal üretimde, üreticimize destekler verdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Sulama projelerini hızlandırarak, köylümüzün hizmetine sunma noktasında çalışmalarımız ve proje hazırlıklarımız devam ediyor. Kandıra Namazgah Barajımızın yapılmasıyla birlikte, buradaki suyumuz tarımın hizmetine de sunulacak. Köylümüzün ihtiyacı olan kapalı su kanallarıyla, suya ulaşmasındaki engelleri ortadan kaldıracağız. Kandıra ilçemizde cazibe sistemiyle beslenecek arazilerde, üretimin ve verimliliğin artacağını göreceğiz. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle, burada ki çiftçimizin ürünlerine talep artacak” şeklinde konuştu.

 

“TARIMSAL KALKINMADA BÜYÜK İŞLETMELER ÖNEMLİ”

Ülkemizin ve bölgemizin tarımsal kalkınmasında büyük işletmelerin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Köylümüzün, çiftçimizin tarıma artık geçim olmaktan çıkartıp, profesyonelleşerek gerçek büyük işletmelere geçiş yapması daha uygun olacaktır. Bu nedenle toprak bütünleştirilmesinin önemine vurgu yapıyorum. Devletimizin kredi açısından çok uygun şartlarda fırsatlar sunduğunu hepimiz görüyoruz. Arazilerimizi daha verimli kullanırsak büyük işletmelerin ortaya çıkacağına ve ülkemize katma değer katacağına şahit olacağız. Günlük geçimini sağlayan vatandaşımızın olmasından ziyade, üretime katkı sağlayan topraklarda ki işletmelere dönüş, artık vazgeçilmez olarak görülüyor” vurgusunu yaptı.

 

“FİDANLAR GELECEĞİN MEYVE ORMANLARI OLACAK”

Kocaeli Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan ise, “Büyükşehir Belediyemizin çiftçilerimize verdiği meyve fidanları için çok teşekkür ederiz. Hayata geçirdiğiniz ve geleceğe dönük çok güzel proje olarak görüyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu’da, “Çiftçilerimize yüzde elli hibe yoluyla verdiğimiz fidanların ilerleyen yıllarda meyve ormanları oluşturacak olması beni çok mutlu ediyor. Hem çiftçimize katkı sağlarken hem de doğru fidanla daha kaliteli ürünler alacağız” diye konuştu.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 19 Nisan 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri