banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli, turizmde hak ettiği yeri alacaktır’’

Başkan Karaosmanoğlu, 2023 hedefleri doğrultusunda Kocaeli’deki turizm sektörü için belirledikleri hedefe “Turizm firmaları başta olmak üzere sektörün kadın girişimcilerinin etkin projeleriyle ulaşacağız” dedi.

24 Nisan 2018 Salı 12:29
Başkan Karaosmanoğlu,  ‘’Kocaeli, turizmde hak ettiği yeri alacaktır’’
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde turizm işiyle ilgilenen kadın şirket yöneticileri ve girişimcilerle buluştu. SEKA Park Otel’de gerçekleşen toplantıya çok sayıda sektör temsilcisi katılırken, sanayi kenti olmakla anılan Kocaeli’nin artık turizm kenti olarak anılmasının önemine vurgu yapıldı. Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde turizm sektörü için belirlenen çıtanın yakalanması için Kocaeli’nin kendine düşen görevi yerine getirmek için yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bu toplantımız sonrasında ortaya konacak görüşlerin, yapılacak tartışmaların, geliştirilecek önerilerin, büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin ve Kocaeli’nin çok önemli bir unsuru olarak gördüğümüz turizm sektöründeki hedeflerinin yakalanmasına katkı sağlayacaktır” açıklamasını yaptı.
 
“KOMŞU KENTLERİMİZİN İNSANLARINA KOCAELİ’Yİ ANLATMAKTIR”
Turizmin son derece hassas bir sektör olduğunun da vurgulandığı toplantıda küresel, bölgesel ve ülkelerle ilgili tüm gelişmeler turizm sektörünü derinden etkilendiğinin belirtilmesinin yanı sıra Kocaeli’nin tanıtımı ve iç turizme dönük projeler tek tek ele alındı. Kocaeli’nin bu alanda hareketlendirilmesi gereğinin ifade edildiği birliktelikte, kentin doğa ve tarih zenginliğinin önemi bir kez daha vurgulandı. Turizmden gelen bütün turist sayısına paralel geliri elde etmenin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli, iç turizmde büyük bir patlama yapabilecek konuma ve zenginliğe sahiptir. İşte bunu da başarabilecek her türlü enstrümana ve kararlılığa sahibiz. Tek yapmamız gereken sistemli bir şekilde çalışmak, kentimizin güzelliklerini özellikle komşu kentlerimizin insanlarına anlatmaktır” şeklinde konuştu.
 
“TURİZM TEMSİLCİLERİNİN YANINDAYIZ, DESTEKÇİSİYİZ”
Ekonomiye ve istihdama katkısıyla ülkemiz için vazgeçilmez bir sektör olan turizmde artık yükseliş dönemine girildiğinin ifade edildiği görüşmede, iç turizmin gelişmesi için yerel yönetimler başta olmak üzere devlet kurumlarının yanı sıra sektör temsilcilerinin de neler yapması gereği kadın girişimciler tarafından belirtildi. Kocaeli’nin kent sınırları dışında kendi güzelliklerinin tanıtılması için projeler üretilmesi için ortaya irade koyan kadın girişimcilere “Büyükşehir Belediyesi sizlere gereken desteği verecektir” diyen Karaosmanoğlu, “Sizlerin yanındayız ve destekçisiyiz. Büyükşehir Belediyesi tüm imkânlarıyla sektörün yanındadır. Kocaeli’nin potansiyeli öyle büyüktür ki ihracatta olduğu gibi turizmde de hak ettiği yeri alacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı. Toplantı yapılan geniş çaplı istişarenin ve ortaya koyulması gereken eylem planının çerçevelerinin belirlenmesinin ardından sona erdi.
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri