banner427

banner425
29 Mart 2024 Cuma

Derinceliler İftarda Kent Meydanı’nda Buluşacak
banner406

Başkan Karaosmanoğlu, Dünya şampiyonu öğrencileri kutladı

Başkan Karaosmanoğlu, 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonu olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için gerçekleştirilen ödül törenine katıldı.

13 Nisan 2018 Cuma 18:44
Başkan Karaosmanoğlu,  Dünya şampiyonu öğrencileri kutladı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 52 ülkenin katıldığı 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil ederek birinci olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için gerçekleştirilen ödül törenine katıldı. Okul idarecilerini, öğretmenlerini, öğrencileri ve okul dernek yönetimini kutlayan Karaosmanoğlu, “Sizleri kutluyorum. Bizlere büyük sevinci yaşattınız. Şimdi daha büyük başarılara imza atmanızı bütün öğrencilerimizden bekliyorum” dedi.
 
TÖREN MUTLULUK GÖZ YAŞLARININ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLDU
Törene çok sayıda katılımcının yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı R. Sezer Katırcıoğlu ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KİHMED Başkanı Sabahattin Yamak ile diğer konuklar hazır bulundu.  Şampiyonun finalinde Lübnan ekibi ile yarışan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinciliği elde etmesinden dolayı okulda yaşanan sevinç ve mutluluk göz yaşlarının dökülmesine de neden oldu.
 
“CUMHURBAŞKANIMIZA AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Törende ilk olarak konuşan Okul Müdürü Fatih Şenocak, “Çocuklarımız yarışmada tüm ülkelerini kendilerine hayran bıraktılar. Ülkemizde milli ve manevi duruşlarıyla örnek oldular. Onlara bu güzel başarıları için bir ke daha çok teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemeyen herkese de ayrıca müteşekkiriz” dedi. İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şener İnce de, “Bu okulun yapımında çok büyük emekleri olan Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Milli Eğitim camiasına ve okulumuzun bu hale gelmesinde yine büyük katkıları olan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Proje İmam Hatipler fikrinin vücut bulmasını sağlayan ve final sonrası bizi arayan tebriklerini ileten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ayrıca çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.
 
“YARININ BİLİM İNSANLARI İLE YÖNETİCİLERİ OLACAKSINIZ”
İl Müftüsü Yusuf Doğan da öğrencileri yakaladıkları başarıdan dolayı tebrik ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Kıymetli öğrenciler bir İmam Hatipli olarak sizlerin karşısındayım. Geçmişin acı yaşanmışlıkların ardından bugün daha iyi imkanlarda sizler eğitimlerini alıyorsunuz. Bu başarı sizi daha çok motive etmelidir. İnançlı ve hedefi olan, insan sevgisiyle yaşamlarını sürdüren, Allah ve çevre sevgisiyle yarının bilim insanları ile yöneticileri olarak sizleri görmek istiyoruz. Bütün okullar bizimdir. Bütün öğrencilerimizi seviyoruz. Bu başarıyı yakalayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizim sloganımız çalışınca oluyordur. Bu başarının yakalanacağı biliyor ve inanıyordum. İnsanlığın mutluluğu ve güzel bir hayat yaşamasını istiyoruz. Bu noktada maddi ve manevi olarak hepimize görevler düşüyor. Bu başarının yakalanmasında emeği olan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
“GENÇLER SİZLERE GÜVENİYOR VE İNANIYORUZ”
Dünya Müslümanlarının kanını dökmekten mutlu olan zihniyetlere karşı güçlü olunmanın önemine de dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Sen ben diyecek vaktimiz yok. Çok çalışacağız. Yolumuza Rabbimizin rızasını gözeterek çalışmayı sürdüreceğiz. Gençler sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Başarılı olacak ve ülkemizin kalkınması ile gelişmesine katkı vereceksiniz” diyerek sözlerini tamamladı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı R. Sezer Katırcıoğlu’da, “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yakaladığı bu başarı nedeniyle gururu duyuyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2002 yılından itibaren yükselen bir Türkiye var. Bunu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başardık. Sizler geleceğin yetişmiş insanları olacaksınız. Hepinize inanıyor ve güveniyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Törende başarı yakalayan öğrencilere ve öğretmenlere verilen hediyelerin ardından sona erdi.
  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 28 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri