banner427

29 Mart 2024 Cuma

İbrahim Şirin: Kazanan Derince’miz Olacak
banner406

Bakan’dan Körfez’e üç müjde

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Körfez’in ulaşım noktasında önceliği konumundaki üç projeyi sundu. Turhan, özellikle Atalar Mahallesi’ndeki limanlar bölgesinde kavşak yapımı için, Karayolları yetkililerine ‘çalışın’ talimatı verdi.

31 Temmuz 2019 Çarşamba 12:15
Bakan’dan Körfez’e üç müjde
 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, DP World Yarımca’da hizmete alınan demiryolu hattı açılışı sonrasında Körfez Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Şener Söğüt ve başkan yardımcıları tarafından karşılanan Turhan’a; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve bakanlık yetkilileri de eşlik etti.

 

BAŞKAN SÖĞÜT SUNUM YAPTI

Ziyarette bölge ve belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Şener Söğüt, Bakan Turhan’a bölgenin ulaşım noktasındaki önceliği konumundaki üç proje; Yarımca Jandarma Önü (Limanlar Bölgesi) D-100 ve TEM Otoyolu Bağlantı Kavşağı,Kuzey Marmara Otoyolu Sevindikli Kavşağı ve Körfez D-100 Bağlantı Yolu ile Tütünçiftlik ve Yarımca Balıkçı barınma yeri konusunda sunum yaptı.

 

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Özellikle limanlar bölgesindeki kavşağın önemine değinen Başkan Şener Söğüt, bölgedeki tırların mahalle aralarındaki sokakları kullanmak zorunda kaldığını ve kazalara meydan verdiğini belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da kavşağın bölge için önemine vurgu yaparak, “Sayın bakanım gerçekten bu konu önemli” dedi. Bakan Mehmet Cahit Turhan da Karayolları yetkililerine ‘inceleyin ve çalışın’ talimatı verdi.

 

LOJİSTİK KÖY ÖNEMLİ

Sevindikli Kavşağı ve D-100 Bağlantı yolları ile Balıkçı Barınağı’nın da detaylı olarak konuşulduğu toplantıda, Kocaeli genelindeki ulaşım aksları da masaya yatırıldı. Özellikle bölgede kurulması planlanan lojistik köyün önemine vurgu yapılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da bu konuda gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    e-gazete
    • DERİNCE EKSPRES | Derince ve Körfez'in Sesi - 29 Mart 2024 Manşeti
    ARŞİV
    Derince Nöbetçi Eczaneleri